PSD, despre taxa auto 2013: Nu trebuie sa fie un nou bir pus pe seama transportatorilor!

Joi, 10 Ianuarie 2013, ora 15:19
6499 citiri
PSD, despre taxa auto 2013: Nu trebuie sa fie un nou bir pus pe seama transportatorilor!

Departamentul de Transporturi al PSD a analizat si a prezentat, joi, situatia noii taxe auto 2013, care s-ar putea numi timbru de mediu sau verde.

Politicienii social-democrati s-au consultat cu asociatiile patronale din domeniul transporturilor si au tras mai multe concluzii.

"Timbrul verde nu trebuie sa fie un nou bir pus pe seama transportatorilor! El trebuie corelat cu politica de impozitare si taxare care se aplica pana in prezent si categoric sa fie incurajata achizitia si pastrarea in circulatie a autovehiculelor care polueaza mai putin", se arata in comunicatul transmis Ziare.com.

Iata concluziile PSD:

1. Calculul acestei taxe trebuie sa aiba doua componente - una legata de capacitatea cilindrica si una legata de normele de poluare (euro) ale fiecarui autovehicul.

2. Impozitul perceput azi la nivelul autoritatilor locale sa fie si acesta corelat cu gradul de poluare, aplicandu-se un discount in functie de norma euro. Impozitul sa fie asimilat normei euro 0 si in functie de norma pe care o are autovehiculul in cauza, sa se practice reduceri.

3. Costul vignietei ar trebui sa se reduca pe baza normei de poluare, astfel, cuantumul perceput azi sa fie asimilat autovehiculelor cu norma de poluare euro 0 si sa se aplice reduceri in functie de norma euro pentru fiecare autovehicul in parte.

"Cu siguranta ca azi, la introducerea timbrului verde, nu pot fi corelate toate acestea, insa, pe parcursul anului, Guvernul trebuie sa faca o corelare, astfel incat acest timbru sa nu fie in fapt un nou bir pe umerii romanilor. Prin aplicarea timbrului verde tuturor autovehiculelor aflate azi in circulatie, cuantumul acestuia va fi astfel mic, usor de suportat si de acceptat de catre romani", mai precizeaza reprezentantii departamentului Transporturi din PSD.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a precizat, la inceputul sedintei de Guvern de miercuri, ca inca se discuta forma sub care va fi aplicata taxa auto in 2013.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#PSD taxa auto 2013, #forma taxa auto 2013, #taxa auto 2013, #timbru mediu 2013 , #taxa auto