Ziare.com

PSD, despre taxa auto 2013: Nu trebuie sa fie un nou bir pus pe seama transportatorilor!

Joi, 10 Ianuarie 2013, ora 15:19

   

PSD, despre taxa auto 2013: Nu trebuie sa fie un nou bir pus pe seama transportatorilor!
Departamentul de Transporturi al PSD a analizat si a prezentat, joi, situatia noii taxe auto 2013, care s-ar putea numi timbru de mediu sau verde.

Politicienii social-democrati s-au consultat cu asociatiile patronale din domeniul transporturilor si au tras mai multe concluzii.

"Timbrul verde nu trebuie sa fie un nou bir pus pe seama transportatorilor! El trebuie corelat cu politica de impozitare si taxare care se aplica pana in prezent si categoric sa fie incurajata achizitia si pastrarea in circulatie a autovehiculelor care polueaza mai putin", se arata in comunicatul transmis Ziare.com.

Iata concluziile PSD:

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

1. Calculul acestei taxe trebuie sa aiba doua componente - una legata de capacitatea cilindrica si una legata de normele de poluare (euro) ale fiecarui autovehicul.

2. Impozitul perceput azi la nivelul autoritatilor locale sa fie si acesta corelat cu gradul de poluare, aplicandu-se un discount in functie de norma euro. Impozitul sa fie asimilat normei euro 0 si in functie de norma pe care o are autovehiculul in cauza, sa se practice reduceri.

3. Costul vignietei ar trebui sa se reduca pe baza normei de poluare, astfel, cuantumul perceput azi sa fie asimilat autovehiculelor cu norma de poluare euro 0 si sa se aplice reduceri in functie de norma euro pentru fiecare autovehicul in parte.

"Cu siguranta ca azi, la introducerea timbrului verde, nu pot fi corelate toate acestea, insa, pe parcursul anului, Guvernul trebuie sa faca o corelare, astfel incat acest timbru sa nu fie in fapt un nou bir pe umerii romanilor. Prin aplicarea timbrului verde tuturor autovehiculelor aflate azi in circulatie, cuantumul acestuia va fi astfel mic, usor de suportat si de acceptat de catre romani", mai precizeaza reprezentantii departamentului Transporturi din PSD.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a precizat, la inceputul sedintei de Guvern de miercuri, ca inca se discuta forma sub care va fi aplicata taxa auto in 2013.

C.P.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6296 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ar trebui corelt atunci...

...si cu puterea de cumparare a romanilor!
La cati ani sunt capabili sa-si inlocuiasca masina veche cu una noua?

 

Cei care trag concluzii

Intrebare : Intre cei care au tras concluziile, este vreunul care sa conduca masina sub 30 mii euro si mai veche de 2-3 ani ?! Ma indoiesc. La fel cum ma indoiesc ca au uitat ca in urma cu un an s-au declarat de partea celor care, prin protestele lor, au dus la masura suspendarii acestei aberante taxe - care vede poluarea doar atunci cand schimbi masina mai veche de 2007, ca daca nu o schimbi n-ai decat sa mergi linistit cu ea in continuare, ca nu polueaza. Deh, s-a mai schimbat intre timp cate ceva, inclusiv scaunele pe care stau azi cei care au tras... concluziile.

 

Poluare=arderea de combustibili!

Daca o masina circula mult polueaza mult, daca nu circula nu polueaza!
Taxele astea trebuie introduse in pretzul motorinei.... sau mai bine dealcate din taxele incluse in motorina!
Sute de mii de "sefi" pun biruri peste biruri...ca sa-si plateasca lor salarii, masini de serviciu,...cheltuieli aiurea!

 

Ai dreptate,taxa de poluare,introdusă in prețul carburanților !

Normal ar fi ca acest bir pentru poluare să fie inclus in prețul motorinei și al benzinei,fără să se țină cont de normele de poluare,și doar la impozitul plătit anual să se facă acea minimă diferențiere de normă euro de poluare,fonduri care normal ar trebui să intre in bugetul de cheltuieli ale primăriilor locale.Numai așa cred eu că se poate face un pic de dreptate socială,adică cine se plimbă mai mult plătește mai mult,iar săracii mai amărați care au mașini SH cumpărate cu mari sacrificii sau care au Dacii mai vechi,normal că bieții oameni nu se vor alimenta la pompă la fel ca unii bogați sau copii de bani gata,care se plimbă aiurea cu "merțanuri" și "gipanuri" pe unde le vine pe chelie.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor