Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Record de inmatriculari auto in Bucuresti, in ultima zi din an

Marti, 03 Ianuarie 2012, ora 07:29
3165 citiri
Record de inmatriculari auto in Bucuresti, in ultima zi din an
Foto: dinorasulmeu.ro

Sute de bucuresteni s-au inghesuit sa-si inmatriculeze masinile, in ultima zi din an, fiind speriati de noua lege privind taxa de poluare.

Serviciul de Inmatriculari si Registrul Auto Roman au devenit neincapatoare pentru toti cei care s-au speriat ca noua lege le-ar putea scoate multi bani din buzunar, in 2012, dupa ce noua taxa de poluare ar urma sa devina exorbitanta pentru masinile fabricate inainte de 2007, transmite Realitatea TV.

Proiectul de modificare a noului cod rutier prevede noi sanctiuni in legatura cu vanzarea ori cumpararea unui autoturism.

In 2012, cei care nu inregistreaza vanzarea sau cumpararea unei masini ar urma sa fie sanctionati, iar cei care vand masina trebuie sa anunte autoritatile statului in cel mult 15 zile, in timp ce pentru cumparatori termenul este de 20 de zile.

Amenda pentru nerespectarea acestor prevederi poate fi chiar si de 800 de lei.

In aceste conditii, au fost inmatriculate 150 de masini pe ora, in ultima zi lucratoare din an, numai in Capitala. Totalul a ajuns la 1.200 de masini inmatriculate, in numai 8 ore, fata de 700 de autoturisme, intr-o zi normala de lucru, de 12 ore.

Vestea buna pentru 2012 este aceea ca noua taxa de poluare nu a intrat inca in vigoare, deoarece modificarile nu au fost inca publicate in Monitorul Oficial.

Noile taxe sunt foarte mari si in multe cazuri depasesc de cateva ori pretul masinii. Spre exemplu, pentru o Dacie fabricata cu mai mult de 15 ani in urma, taxa de poluare ar putea sari de 3.000 de euro.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#taxa auto, #inmatriculari Registrul Auto Roman, #bucuresteni coada taxa auto, #lege taxa poluare , #taxa auto