Rovana Plumb: Taxa de mediu ar putea fi diferita pentru benzina si diesel

Joi, 07 Februarie 2013, ora 18:12
4348 citiri
Rovana Plumb: Taxa de mediu ar putea fi diferita pentru benzina si diesel
Foto: citynews.ro

Taxa de mediu ar putea fi calculata diferit pentru masinile cu motoare pe benzina si pentru cele cu motoare diesel, potrivit ministrului Mediului, Rovana Plumb.

Aceasta a inaintat aceasta ipoteza joi, afirmand ca diferenta de valoare a timbrului de mediu ar putea fi luata in calcul datorita faptului ca masinile cu motoare diesel sunt mai poluante.

"Fata de ceea ce am prezentat pe site-ul Ministerului Mediului ca propunere, in momentul de fata luam in calcul o formula de calcul separata pentru motoarele care utilizeaza benzina si pentru cele care utilizeaza motorina", a declarat Rovana Plumb, citata de Mediafax.

Rovana Plumb a precizat ulterior ca formula de calcul va ramane aceeasi, cu valori diferite insa pentru cele doua tipuri de motoare, adaugand ca proiectul taxei de mediu este in faza finala de analiza.

Intrebata cum vor fi diferentiate cele doua valori, ministrul Mediului nu a vrut sa faca vreo precizare, subliniind ca va astepta sa se finalizeze elaborarea modului de calcul.

Totodata, legat de timbrul de mediu pentru masinile non Euro, Euro 1 si Euro 2, Rovana Plumb a explicat ca posesorii acestor categorii de automobile vor plati o suma mai mica cu procente cuprinse intre 60 si 90 la suta fata de actuala taxa, subliniind ca, desi masinile aceastea polueaza mai mult, au o durata de viata mai mica, reducand astfel poluarea.

Totodata, Rovana Plumb a spus ca timbrul de mediu va fi cu 10-15 la suta mai mare pentru autoturismele Euro 3 si Euro 4.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#taxa mediu diferit benzina diesel, #timbru mediu diferit benzina diesel, #calcul taxa auto, #taxa auto diferentiata, #Rovana Plumb calcul timbru mediu , #taxa auto