Ziare.com

Se schimba procedurile de restituire a taxei pe poluare si a timbrului de mediu pentru masini

Joi, 05 Octombrie 2017, ora 23:06

   

Se schimba procedurile de restituire a taxei pe poluare si a timbrului de mediu pentru masini
Executivul a aprobat, in sedinta de joi, o serie de masuri privind facilitarea restiturii sumelor reprezentand taxa speciala, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule.

Ordonanta de Urgenta aprobata reglementeaza doua situatii specifice care au aparut in procesul de restituire.

"Noile prevederi vin in sprijinul persoanelor indreptatite sa li se restituie sumele achitate catre Fondul pentru mediu, dar care se afla in imposibilitatea de a anexa dovada platii acestora, in copie sau original. In cazul in care contribuabilul nu anexeaza documentul doveditor al platii, ANAF va verifica existenta acestui document in baza de date.

De asemenea, va fi reglementata si corectata situatia in care o persoana sa fi platit taxa, dar sa nu fi inmatriculat autovehiculul respectiv, drept pentru care sa nu poata atasa la cererea de rambursare a taxei copii ale cartii autovehiculului si certificatului de inmatriculare.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

In acest caz, cererea de restituire va fi insotita de documentul de plata, in original, care confirma plata taxei neutilizate, document care are inscrisa mentiunea 'taxa neutilizata' si care este semnat si stampilat de catre persoana desemnata din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule", transmite Guvernul.

Citeste si Ministrul Mediului: Gandim o taxa de poluare pentru masinile cu norma de poluare mica si emisii mari de CO2

Totodata, se coreleaza unele prevederi in instituirea termenului de 120 de zile pentru restituirea sumelor stabilite de instante prin hotarari judecatoresti.

Mai exact, sumele stabilite prin hotararile judecatoresti se restituie astfel: taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule si taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, se restituie in termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 ianuarie 2018; timbrul de mediu se restituie de organele emitente ale acestora in termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 septembrie 2018.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 12444 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

simplu, in statu' ieuropian de drept stang si stramb, statu'....

....romanisatanez (adica gobernu' care-i madularu' egzekkutiv) NU respecta si nu pune in aplicare ZECI DE MII de decizii judecatoresti definitive si trage cat poate de timp deoarece numitul madular de mai sus, datorita politicii intelepte adoptata in programul de guvernare pesederasto-teleormanez - este lefter de trage matza de coada.
"Sculati, voi oropsiti ai vietii,
Voi, osinditi la foame, sus!
Să fiarbă-n inimi răzvrătirea,
Să-nceapă al lumii vechi apus!
Sfirsiti odată cu trecutul negru,
Sculati, popor de osinditi!
Azi nu sinteti nimic in lume,
Luptati ca totul voi să fiti!

Hai la lupta cea mare,
Rob cu rob să ne unim,
Internationala
Prin noi s-o făurim!

Sculati, nu-i nici o mintuire
In regi, ciocoi sau dumnezei!
Unire, muncitori, unire,
Si lumea va scăpa de ei!
Prea mult ne-au despuiat tilharii
Ce-n lume, lux, desfriu se scald:
http://Versuri.ro/w/50k1
Să ne unim toti proletarii,
Să batem fierul cit e cald!

Hai la lupta cea mare,
Rob cu rob să ne unim,
Internationala
Prin noi s-o făurim!

Ţărani si muncitori, noi sintem
Partidul, mare muncitor!
Pămintul este-al celor harnici,
Cei lenesi plece unde vor!
Cind vulturi lacomi, corbi de pradă,
N-or mai pluti nori negri-n vint,
Pe cer luci-va-ntotdeauna
Al infrătirii soare sfint.

Hai la lupta cea mare,
Rob cu rob să ne unim,
Internationala
Prin noi s-o făurim!"

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor