Taxa de autostrada sau rovinieta mai scumpa?

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 08:38
3592 citiri
Taxa de autostrada sau rovinieta mai scumpa?

Guvernul Boc urmeaza sa discute si sa aprobe legislatia privind aplicarea sistemului de taxare a autostrazilor.

In cazul in care acest lucru nu se intampla, Ministerul Transporturilor ar putea scumpi rovinieta, pentru a acoperi cheltuielile de intretinere si reparatii ale drumurilor si autostrazilor.

Potrivit Puterea, de la sfarsitul anului viitor sau cel tarziu din 2013, soferii care vor circula pe autostrazile din Romania vor plati o taxa de 3,5 euro la 100 de kilometri.

"Expertii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii impreuna cu specialistii companiei de consultanta Jaspers au finalizat un studiu privind nivelul si modul de taxare a autostrazilor din Romania.

Expertii MTI si specialistii Jaspers au efectuat un sondaj care arata ca soferii romani ar fi dispusi sa plateasca 3,5 euro la 100 km de autostrada. Primele autostrazi care vor avea taxe ar putea fi Bucuresti - Constantasi Bucuresti - Pitesti", au declarat surse oficiale din cadrul Ministerului Transporturilor.

Potrivit acestora, nivelul taxei de 3,5 euro la 100 km de autostrada era prevazut si in contractul de constructie in concesiune a tronsonului de autostrada Comarnic - Brasov.

Dupa doua esecuri, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale se pregateste sa scoata la licitatie contractul de constructie in concesiune a tronsonului de autostrada Comarnic - Brasov.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#taxa autostrada, #rovinieta mai scumpa, #autostrada Comarnic Brasov , #taxa auto