Ziare.com

Taxele aberante pe care le platesc romanii

Sambata, 03 Aprilie 2010, ora 20:29

   

Taxele aberante pe care le platesc romanii
Avem cele mai multe taxe din UE, ocupam locul patru in lume la acelasi capitol si doar taxele de acum cateva secole le depasesc pe ale noastre la absurditate.

Incont.ro prezinta cateva dintre cele mai aberante taxe pe care le platesc romanii.

Astfel, prahovenii din Plopeni au inventat taxa pentru orarul de activitate. Aceasta taxa este de aproximativ 200 de lei, insa ce o face si mai speciala este faptul ca trebuie aprobata anual, contra unei alte taxe asemanatoare, de 100 de lei.

Romanii dau jumatate din venituri pe taxe

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

In Constanta si Mamaia, firmele platesc taxa de liniste, suma fiind cuprinsa intre 538 lei si 1.000 de lei pe an, in functie de suprafata unitatii, pentru unitati de agrement. In cazul unitatilor de alimentatie publica si al spatiilor comerciale, taxa se calculeaza in functie de suprafata si are o valoare cuprinsa intre 11-16.535 de lei.

Taxa pe circuitul apei in natura sau taxa pe apa de ploaie, cum ar mai putea fi numita, este o taxa greu de descris, ca sa nu mai spunem de explicat. Ideea principala este ca factura este, practic, direct proportionala cu cantitatea de apa din precipitatii.

Nu este un lucru rau sa ajutam, dar taxa pentru Crucea Rosie este luata intr-un mod cel putin ciudat. Astfel, 1% din pretul biletelor vandute pentru evenimente culturale, de divertisment si sportive, concerte, festivaluri, spectacole, filme la cinematografe se duc la Crucea Rosie.

Administrarea taxelor, mai scumpa decat taxele colectate

Intr-o zi in care se plictiseau, probabil, parlamentarii au decis sa mai adopte o lege - una care prevede plata unei taxe pe cal.

Astfel, fiecare posesor de animal plateste din 2006, pentru fiecare cal in parte, 5 lei, bani ce sunt virati in conturile Autoritatii Hipice Nationale.

Taxele noastre ar putea fi comparate doar cu taxe din secoul 17 sau 18. Astfel, in perioada tarului Petru cel Mare al Rusiei (1672 - 1725) exista o taxa pe barba.

Si o taxa pe care guvernantii ar putea fi tentati sa o introduca si la noi, ca doar ministrul Udrea a zis ca doreste "o dictatura luminata", este taxa pe contrazicerea conducatorului.

In secolul al XVII-lea, cei care protestau, comentau sau contraziceau opinia conducatorului plateau o taxa usturatoare pentru curajul lor. De exemplu, protectorul Angliei, Oliver Cromwell (1599 - 1658), a instituit una dintre cele mai cunoscute asemenea taxe in 1655, folosind banii pentru fondarea unei garzi impotriva acestora.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4088 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

daca s-ar pune si taxa pe prostie

am fi o tara bogata, s-ar mari salariile profesorilor, am avea bani la sanatate, etc...

 

In primul rind trebuie taxat pe prostie Bula, Presedinte COT, ha, ha, ha!!!

Din putul gindirii lui "40% dintre medici dau rateuri, 25% dintre romani sunt homosexuali, scoala produce timpiti si de aceea tara are nevoie doar de mecanici auto si ospatari".

Idei noi pentru oranjati!

Taxa pentru fumarit-din epoca fanariota- adica taxa pe numarul de cosuri de fum ale casei, sau taxa pe ochiurile de geam-taxa pe suprafata geamurilor casei- tot din aceeasi perioada. Daca atunci cei care introduceau aceste taxe erau fanariotii-persoane provenite din cartierul Fanar din Constantinopole, deci straini de tara romaneasca- acum cei care ne cocoseaza cu taxe si impozite aberante sunt romanasi de-ai nostri, oameni fara mila, lacomi si lipsiti de orice sentiment uman!! Sunt oameni care-si vad numai propriile interese si care calca pe cadavrul Romaniei pentru a-si umple buzunarele arat de adanci ale pantalonilor. Daca primii, fanariotii, aveau cumva scuza faptului ca nu erau romani, acestia de acum-ca si cei din anii '50 care au adus "binefacerile comunismului"-nu au nici o scuza! Iar ora scadentei se apropie, tovarasi!

 

Cand o tara

isi mareste taxele, economia va scadea, deoarece totul va fi trecut la negru. Si astfel rata criminalitatii va creste deoarece multi vor adopta "evaziunea fiscala" desi eu unul nu-s de acord cu acest concept, evaziune fiscala, cu banii mei fac ce vreau, daca vreau dau la stat, daca nu nu. Oricum majoritatea taxelor nu au nici o justificare. Am ajuns ca sa ni se spuna ca se mai pune o taxa fara justificare, si oamenii la cat de docili sunt accepta, ca doara e statul, si statul e dzeu.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor