Biris: Guvernul trebuia sa majoreze taxele. Proiectul a fost retras in scop politic

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 19:31
2067 citiri
Biris: Guvernul trebuia sa majoreze taxele. Proiectul a fost retras in scop politic

Guvernul trebuia sa actualizeze taxele si impozitele pentru 2013, in conditiile in care Codul Fiscal prevede clar ca la 3 ani valorile impozabile se actualizeaza cu rata inflatiei, a spus avocatul Gabriel Biris.

"Este o masura impusa de lege. Orice Guvern ar fi venit ar fi trebuit sa o faca. (...) Probabil cineva de la Ministerul Finantelor a fost atunci un pic zelos si a pus-o, asa cum spunea legea, din timp, insa a fost retrasa in scop politic, ca sa insele asteptarile oamenilor. Oamenii s-au gandit ca e un Guvern care are grija de ei si ca nu le va mari impozitele. Nu avea cum sa nu le mareasca.

Este regretabil insa ca oamenii nu au inteles ca lucrul acesta se va intampla oricum. Veniturile la bugetul local au fost erodate de-a lungul ultimelor trei ani de inflatie. Acum le aduce la nivelul de acum trei-patru ani de zile", a mentionat Biris, partener al casei de avocatura Biris Goran.

Impozitele si taxele locale pot creste cu pana la 16% din 2013

Proiectul avizat miercuri de Guvern are ca tema stabilirea "nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele si taxele locale si alte taxe asimilate acestora, precum si amenzile aplicabile incepand cu anul 2013".

Ministrul de Interne, Mircea Dusa, a explicat ca Guvernul nu a facut decat sa reactualizeze, in conformitate cu prevederile legii, limitele minime si maxime ale taxelor si impozitelor, urmand ca acestea sa fie stabilite de consiliile locale.

Aceasta idee a fost reiterata si de premierul Victor Ponta, care a insistat ca autoritatile din fiecare localitate vor decide daca vor mari sau chiar micsora taxele si impozitele locale.

Guvernul a incercat in luna octombrie sa introduca acest proiect, insa a starnit controverse, motiv pentru care a fost retras de site-ul Ministerului Finantelor.

Actualizarea impozitelor si taxelor locale prin indexarea cu rata inflatiei, din 3 in 3 ani, reprezinta o prevedere expresa din Codul Fiscal.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Guvern taxe locale impozite, #crestere taxe locale impozite , #taxe locale
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Inselaciune in masa.
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1