Ziare.com

Bucuresti: Consilierii decid daca majoreaza impozitele locale din 2013

Marti, 18 Decembrie 2012, ora 09:33

   

Bucuresti: Consilierii decid daca majoreaza impozitele locale din 2013
Ordinea de zi a sedintei de marti a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) cuprinde un proiect de hotarare ce vizeaza stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale in Capitala incepand cu anul 2013.

Viceprimarul Capitalei Marcel Nicolaescu a spus luni ca municipalitatea nu sustine o crestere a taxelor si impozitelor.

"Este o hotarare de guvern care da posibilitatea administratiilor locale sa actualizeze aceste taxe cu rata inflatiei. Consideram ca nu este acum momentul sa le marim", a spus Nicolaescu.

Silviu Vaduva, liderul grupului PDL din CGMB, a declarat de asemenea ca nu doreste cresterea taxelor si impozitelor in Bucuresti. El a adaugat ca nu poate sa comenteze mai mult in legatura cu acest proiect, intrucat nu este deocamdata public.

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

Sorin Oprescu: Majorarea taxelor si impozitelor locale nu are sens (Video)

Liderul consilierilor PSD, Doru Giugula, a precizat saptamana trecuta ca membrii CGMB vor cauta solutii ca sa nu majoreze taxele si impozitele locale pentru anul 2013.

"Noi anul trecut nu am majorat si probabil nu vom majora nici anul acesta, decat cu un procent minim, de 1%, daca va fi nevoie. Daca nu e nevoie, nu vom majora. Vom adopta un proiect de hotarare, dar nu vom majora taxele. (...) Nici cu coeficientul de inflatie", a aratat Giugula.

Si primarul general Sorin Oprescu sustine ca nu are niciun sens sa se mareasca taxele si impozitele in Capitala, punctand insa ca decizia va fi luata de Consiliu.

"Nu are niciun sens (majorarea taxelor si impozitelor - n.red.). In primul rand, ca beneficiul este mic pentru Primarie. Daca dadeam o ordonanta undeva in luna februarie - martie, poate ca era mai bine, era mai folositoare. Eu nu-i mai incarc pe bucuresteni. Eu, personal, nu. Am sa prezint Consiliului, am dat sa faca analize, sa vada indicele de suportabilitate a cetateanului", a declarat Oprescu duminica, intr-o emisiune tv.

Alesii locali vor mai dezbate marti, printre altele, proiectul de hotarare privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Bucuresti si pe cel referitor la modificarea HCGMB nr.313/2003 privind aprobarea exercitarii de catre consiliile locale ale sectoarelor 1-6 a atributiilor referitoare la aprobarea imprumuturilor interne si externe pentru investitii.

Guvernul a aprobat saptamana trecuta o hotarare privind actualizarea impozitelor si taxelor locale si altor taxe asimilate acestora, precum si a amenzilor aplicabile cu 16,05%, in raport cu rata inflatiei.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a precizat miercurea trecuta ca hotararea de guvern privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele si taxele locale si alte taxe asimilate acestora, precum si amenzile aplicabile incepand cu anul 2013 a fost aprobata in conformitate cu prevederile art. 292 din Codul Fiscal (Legea 571/2003).

"Mentionam ca aceasta hotarare actualizeaza, conform prevederilor legale mentionate, limitele nivelurilor impozitelor locale cu rata inflatiei din perioada 2010-2012. Precizam ca autoritatile locale sunt cele care stabilesc nivelul efectiv al impozitelor intre limitele minime si maxime, avand inclusiv competenta legala de a reduce nivelul efectiv al acestora cu pana la 10%, in conditiile platii integrale a impozitului local datorat anual.

In acest context, precizam ca modificarea limitelor minime si maxime nu vizeaza mijloacele de transport inmatriculate si inregistrate (autoturisme, utilaje agricole, utilaje folosite in domeniul constructiilor etc.)", se arata intr-un comunicat emis de minister.

MFP a subliniat faptul ca eventualele venituri suplimentare rezultate din aplicarea acestei hotarari de guvern raman integral la dispozitia autoritatilor locale si sunt folosite pentru imbunatatirea calitatii infrastructurii oferite cetatenilor de administratia locala.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1778 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sorin Oprescu

spune ca nu e de acord,pesedistii de asemenea,pedelistii zic la fel.In cazul acesta,vorbim discutii!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor