Ziare.com

Lovitura pentru cazinouri: Ce decizie a luat Guvernul privind jocurile de noroc

Luni, 29 Decembrie 2014, ora 16:37

   

Lovitura pentru cazinouri: Ce decizie a luat Guvernul privind jocurile de noroc
Guvernul a promovat in sedinta de luni o ordonanta prin care se reglementeaza sectorul jocurilor de noroc online si care prevede ca taxa de licenta pentru cazinouri sa creasca de la 400.000 de lei la 100.000 de euro, a declarat, luni, presedintele Oficiului national pentru jocurile de noroc, Odette Nestor.

"Prin aceasta ordonanta pe care Guvernul a promovat-o astazi (luni - n.red.) s-a reusit reglementarea sectorului jocurilor de noroc online, sector care a fost reglementat in 2010, in 10 decembrie, dar nu a fost complet si nu a fost aplicabil.

In acest moment avem un cadru legislativ care da posibilitatea operatorilor de jocuri de noroc sa se licentieze in Romania si prin aceasta licentiere se va obtine o protectie a minorilor si a jucatorilor cetateni romani.

Tot prin aceasta ordonanta Romania a reusit sa se conformeze Comisiei Europene pentru a nu intra in starea de infringement in vederea eliminarii obligatiei unui operator din Uniunea Europeana de a fi persoana juridica romana si prin alte solicitari pe care Comisia Europeana le-a facut Romaniei", a spus Nestor la finalul sedintei de guvern.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Cat pierd romanii la jocurile de noroc

Ea a adaugat ca prin aceasta ordonanta taxele din acest domeniu se transforma din lei in euro si se introduce un tip de licenta temporara pentru jocuri de noroc in vederea promovarii turismului.

"Licenta temporara este acordata pe trei luni cu posibilitatea de a se prelungi la 6 luni si va fi acordata numai in localitatile turistice care sunt reglementate printr-o hotarare de guvern. In ce priveste taxarea, aceasta se va face separat, pentru fiecare tip de joc, intrucat jocurile de noroc au o specificitate.

Ce taxe se vor plati pentru jocurile de noroc

La marea majoritate a licentelor, taxele se transforma din lei in euro, de exemplu de la 8.000 de lei cat e acum la 1.800 de euro pe un anumit tip de joc. Taxa de licenta pentru cazinouri va fi in loc de 400.000 de lei, cat e acum, 100.000 de euro.

Mai sunt si alte tipuri de taxe specifice jocurilor de noroc, taxele de autorizare pe fiecare tip de joc.

Acestea au crescut sau au scazut in functie de tipul de joc. Au scazut in cazul unui tip de joc specific la care s-a introdus un alt echipament. De exemplu, la solicitarea organizatorilor de jocuri de noroc si in urma strategiei pe care o avem noi ca institutie de a delimita zona de entertainment de zona de jocurilor de noroc am introdus un echipament nou, un tip de echipament cu risc limitat pentru protectia jucatorilor si pentru protectia minorilor, iar aici este o taxa noua, aceasta taxa despre care vorbeam de la 8.000 de lei la 1.800 de euro", a mai spus Odette Nestor.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 7485 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

o dete

- doamna nestor de peretzi ! o sa fie ca la bautura shi tzigari , pretzuri mai mari clientzi mai putzini !

"Lovitura pentru cazinouri: Ce decizie a luat Guvernul privind jocurile de noroc" altfel psd-u' se tzine de cuvant , nu cresc taxe shi impozite in 2015 !:o)))

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor