Ziare.com

Primaria Capitalei anunta ca o sa majoreze impozitele si taxele din Bucuresti

Marti, 19 Februarie 2019, ora 14:22

   

Primaria Capitalei anunta ca o sa majoreze impozitele si taxele din Bucuresti
O serie de impozite si taxe locale din Bucuresti ar urma sa fie majorate incepand cu anul 2020, conform unui proiect de hotarare supus dezbaterii publice pe site-ul Primariei Capitalei pana la data de 1 aprilie.

Cladiri si terenuri

Pentru cladirile cu cadre din beton armat sau cu pereti exteriori din caramida, care beneficiaza de instalatii de apa, canalizare, electrice si incalzire, valoarea impozabila ar urma sa creasca de la 1.013 lei/metru patrat la 1.060 lei/metru patrat.

Pentru cladirile cu pereti exteriori din lemn, piatra naturala, caramida nearsa, care beneficiaza de instalatii de apa, canalizare, electrice si incalzire, valoarea impozabila ar urma sa creasca de la 304 lei/metru patrat la 318 lei/metru patrat.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Valoarea impozabila va creste si pentru terenurile amplasate in intravilan: zona A (de la 10.488 lei/metru patrat la 10.970 lei/metru patrat), zona B (de la 8.709 lei/metru patrat la 9.110 lei/metru patrat), zona C (de la 6.583 lei/metru patrat la 6.886 lei/metru patrat), zona D (de la 4.505 lei/metru patrat la 4.712 lei/metru patrat).

Pentru terenuri inregistrate in registrul agricol, valoarea impozabila ar urma sa fie majorata cu 1-2 lei/metru patrat, in functie de categorie.

Masini

Pentru autoturismele inmatriculate cu capacitate cilindrica intre 1.601 - 2.000 centimetri cubi inclusiv, impozitul va creste de la 18 la 19 lei/200 centimetri cubi.

Pentru autoturismele cu capacitate cilindrica intre 2.001 - 2.600 centimetri cubi inclusiv, impozitul va creste de la 73 la 76 lei/200 centimetri cubi, pentru capacitate cilindrica intre 2.601 - 3.000 centimetri cubi, impozitul va creste de la 146 la 153 lei/200 centimetri cubi, iar pentru capacitate cilindrica de peste 3.001 centimetri cubi, impozitul va creste de la 294 la 308 lei/200 centimetri cubi.

Pentru autobuze, autocare, microbuze cresterea va fi de la 24 la 25 lei/200 centimetri cubi.

Diverse taxe si certificari

Taxa pentru avizarea certificatului de urbanism de catre Comisia de urbanism si amenajarea teritoriului, de catre primari sau de structurile de specialitate va creste de la 13 la 14 lei, taxa pentru eliberarea unei autorizatii privind lucrarile de racorduri si bransamente la retelele publice va creste de la 11 la 12 lei, taxa pentru eliberarea autorizatiilor sanitare de functionare de la 17 la 18 lei, taxa pentru eliberarea atestatului de producator de la 70 la 73 de lei.

Taxele pentru eliberarea/vizarea anuala a autorizatiei privind desfasurarea activitatii restaurantelor si barurilor vor creste de la 3.039 la 3.179 lei (pentru o suprafata de pana la 500 metri patrati) si de la 4.052 la 4.238 lei (pentru suprafete mai mari).

Taxa pentru indeplinirea procedurii de divort pe cale administrativa ar urma sa fie majorata de la 507 la 530 lei.

Taxa pentru filmare statica in Centrul istoric va creste de la 2.234 la 2.337 lei/zi/locatie (pentru filme de scurt sau lungmetraj, pentru seriale de televiziune) si de la 2.765 la 2.892 lei/zi/locatie (pentru videoclipuri si spoturi cu caracter publicitar).

Taxa pentru utilizarea temporara a locurilor publice pentru desfasurarea unor evenimente va creste de la 1.915 la 2.003 lei/zi pentru suprafete de pana la 1.000 metri patrati; de la 3.723 la 3.894 lei/zi pentru suprafete cuprinse intre 1.000 - 5.000 metri patrati; de la 7.446 la 7.789 lei/zi pentru suprafete de peste 5.000 metri patrati.

In ceea ce priveste Piata Constitutiei, taxa va fi majorata de la 137.000 la 143.302 lei/eveniment iar pentru Piata Victoriei de la 91.000 la 95.186 lei/eveniment, iar pentru Piata Enescu, Piata Universitatii si Piata Alba Iulia de la 68.000 la 71.128 lei/eveniment.

Se propune si majorarea taxelor privind accesul autovehiculelor destinate transportului de marfuri si al utilajelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 5 tone in Bucuresti. Spre exemplu, pentru accesul in zona A, pentru masinile intre 5 - 7,5 tone taxa creste de la 234 lei/zi la 245 lei/zi, iar in zona B, de la 64 la 67 lei/zi.

Taxa pentru organizarea si desfasurarea jocurilor de artificii ar urma sa fie majorata de la 304 la 318 lei/minut.

In expunerea de motive se arata ca, potrivit informatiilor publicate pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, pentru anul 2018 rata inflatiei este 4,6%.

Conform art. 491 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, in cazul oricarui impozit sau oricarei taxe locale, sumele respective se indexeaza anual, pana la data de 30 aprilie, de catre consiliile locale, tinand cont de rata inflatiei pentru anul fiscal anterior, aminteste sursa citata. De asemenea, conform art. 489, autoritatea deliberativa a administratiei publice locale poate stabili cote aditionale la impozitele si taxele locale prevazute in Titlul IX, in functie de criterii economice, sociale, geografice, precum si de necesitatile bugetare locale.

Bonificatia pentru plata cu anticipatie, pana la 31 martie, a impozitului pe cladiri, terenuri si mijloace de transport datorate de catre contribuabilii persoane fizice este de 10%.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 6192 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Firea vrea sa majoreze impozitele si taxe locale in Bucuresti,

incepand cu 2020. Da vina pe inflatie"

- s-asa n-o mai alege nimeni ! acu' apar si motive suplimentare ! :o(((

 

Sa renunte la sifonarea a sute de milioane de EURO prin ilegal ...

... infiintatele companii metropoulitane, la care sunt angajati unul si unul, numai beizadele si paparude, care sunt platiti cu sume uriase pentru ca nu fac nimic si nu stiu nimic, asa cum e scris in programul de guvernare al gruparii infractionale organizate psd alde udmr minoritati.

 

Jos ciuma rosie

Pai inflatia a fost creata de condamnatul Valcov, "doctorre in economie" cu teza plagiata!!!!!Si tot de la PSD, partidul condus de un infractor este! iar tu Fi---rea tot din partidul asta faci parte!

 

Problema nu este majorarea impozitelor respectice,ci folosirea lor!

Traiesc,practic,de 40 de ani "inafara"!
Noua ani la Paris dupa care peste trezeci de ani la New York!
Nu pretind sa cer Bucurestiului ceeace pot oferi aceste doua super metropole,dar pot pretinde servicii ,curatenie,trotuoare reparate,ziduri exterioare curate,transport civilizat etc etc cel putin la nivelul marilor orase europene fata de care Bucurestiul inregistreaza un PIB superior,ca Madrid,Roma si chiar Berlin!!!
In Bucuresti,in raport cu aceste capitale ,situatia comparativa este deplorabila!
Am calatorit cu autobuzele turcesti(curios dar intr'o tara ca Romania cu traditii ingineresti superioare,invadarea de "turcisme"este socanta)si am fost socat de aspectul saracacios al acestora,specific lumii a treia !
Am mai aflat ca au inregistrat din start defecte care in timp se vor multiplica!
O prima intrebare: de ce primaria nu le-a comandat in Romania decat sa le cumpere din Turcia,unde ,probabil au fost asamblate ca sa fie vandute la pret dublu?
Cand vin de la New York,ma frapeaza aspectul de oras vandalizat de derbedei care mazgalesc "la liber"pana si zidurile Universitatii,fara sa mai vorbim de splendidul pasaj in Piata Universitatii!
In Vechiul Centru,o adevarata realizare,pavajele sunt desfundate,vizitatorii impiedicandu-se cu riscul de fracturi!
Fenomenul pavajelor dalate pentru care noi contribuabilii,am platit zeci de milioane,este de neconceput!
Firmele "concesionare"si-au batut joc de lucrari furand din cimentul necesar patului de consolidare a dalelor,iar primaria nu a inspectat calitatea(evident nu "administratia"Firea este singura responsabila!)!
Monumentele sunt in paragina!
Monumentul Revolutiei,hulit de mitici si mitice "atatostiutori" in arta,dar probabil agramati in romana,este mazgalit,cu postamentul distrus de copii care fac "rolling"!
Am vazut un grup de francezi uluiti de starea monumentului!
In urma cu doi ani,un muncitor repara dalele si l-am intrebat de ce nu face in gard protector,deoarece reparatia nu corecteaza fenomenul "rolling-ului"?
Mi-a spus ca am dreptate(un muncitor!)dar ca pentru asta au primit bani!!!!!
Marcajele drumurilor sunt o catastrofa!
Nu este de mirare ca mor pietonii pe locuri permise !
Sa fim intelesi!
Un oras nu poate fi administrat,ca si o tara,decat de oameni competenti!
O metropola ca Bucurestiul necesita un edil,artitect,economisti,ingineri constructori etc si nu o pseudo-poeta care habar n'are de administrarea unui oras!
Marea tradare a oraselor tarii a fost savarsita de PNL cand in cardasie cu mafia PSD-ALDE-UDMR(USL!!) a votat anti-democratica lege a alegerilor locale intr'un singur tur!
Asa a ajuns Bucurestiul sa fie administrat de o incapabila aleasa cu..12% din electoratul potential!
Un caz tipic de anti-democratie!Teo

 

Spaga

Prietene, tu nu ai inteles mecanismul prin care se conduce Bucurestiul si intreaga Romanie in general. Constitutia Bucurestiului si a Romaniei este conducerea pe principiul imbogatirii gastilor de talhari si de borfasi care conduc tara de zeci de ani. Orice decizie, lege, directiva este condusa de principiul spagii, fraudarii, sifonarii banului public nu are nimic de-a face cu vreo competenta sau profesionalism sau patriotism.

capitala este mult peste nivelul tarii

oamenii sunt incantati de noile autobuze, mult peste nivelul tehnologic al vechilor, au si aer conditionat, de.. sunt turcesti dar de fapt facute de o firma americana.
o problema sunt prea multele garduri si borduri si prea putinele garduri verzi, lipsa pomilor fructiferi pentru a bucura copiii bucurestenilor. Dar o capitala verde ar fi o premiera mondiala si ar crea un sentiment de superioritate bucurestenilor..Si vopseaua de pe blocuri contribuie la aspect, panouri solare si eoliene pe blocuri ar mai anima un pic capitala dar nu o sa avem premiere mondiale...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor