Franta nu renunta la taxa de 75% pe veniturile mari

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 20:31

   

Franta nu renunta la taxa de 75% pe veniturile mari
Guvernul socialist condus de Francois Hollande nu intentioneaza sa renunte la aplicarea taxei de 75% pe veniturile mari, cautand totusi o solutie care sa nu dauneze imaginii sale.

Oficialii francezi au afirmat, in ceea ce priveste zvonurile conform carora taxa va fi redusa la 67% ori ca va fi aplicata doar veniturilor de peste 2 milioane de euro, ca nicio decizie nu a fost luata, arata Financial Times.

Au confirmat insa ca exista multe scenarii in discutie, privind modul in care taxa va fi pusa in vigoare, incepand cu 2013.

"Taxa de 75% pe veniturile mari va fi aplicata", a spus un oficial al guvernului francez.

Francois Hollande a castigat alegerile prezidentiale din Franta in fata lui Nicolas Sarkozy si cu ajutorul acestei propuneri, care s-a dovedit a fi extrem de populara printre francezi.

Totusi, desi populatia este incantata de aceasta taxa, mediul de afaceri de la Paris exercita presiuni pentru limitarea ei, temandu-se de un exod al investitorilor si managerilor dispusi sa vina in Franta.

Ministrul francez de Finante, Pierre Moscovici, a declarat ca taxa va fi introdusa intr-un mod inteligent, prin care se va evita plecarea celor cu venituri mari si care vor fi afectati de aceasta.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2126 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor