Liber la majorari de taxe si impozite (Opinii)

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 23:47
8552 citiri
Liber la majorari de taxe si impozite (Opinii)

La vreme de actuala recesiune in tara, edilii de peste tot sunt nevoiti sa-si sustina punga comunitara la nivelul cu care s-au obisnuit, dandu-i leului un suport volatil si la indemana.

Devalorizata cum e, moneda trebuie intarita cu infuzii de capital, extrase din maduva vlaguita a platitorului de taxe, cum altfel decat aplicand coeficientul aferent inflatiei - aceeasi inflatie ce apasa pe opinca scalciata din ierarhia sociala prin necorelarea salariilor.

Asadar, liber de la centru, ca tot exista independenta, la ajustarea darilor catre stat. In mod crescator, fireste.

Guvernul si-a spalat mainile ca Pilat din Pont(a), afirmand prin vocea premierului ca nu face decat sa comunice rata cumulata a inflatiei pe ultimii trei ani autoritatilor publice locale. Fara a decide nivelul cuantumului, acesta devenind atributul sefilor de urbe si comune.

Victor Ponta a numit un punct de plecare in calculul inflatiei (16%), lasand la indemana primarilor si consilierilor din tara un segment de manevra, conform legii, de +/-20%. Drept urmare, taxele si impozitele se pot reduce cu 4% (scenariu fantezist) sau se pot umfla cu 36% (lucru perfect realizabil si de asteptat).

In octombrie curent, Ministerul de Finante a publicat un proiect privitor la actualizarea birurilor locale cu rata inflatiei pe ultimii trei ani, respectiv majorarea acestora cu 16,05%, reluand in mare masura demersul similar publicat in martie, dar care nu fusese aprobat initial.

Proiectul cu pricina a fost retras de pe site-ul ministerului mentionat sub motiv ca prognoza ratei inflatiei pentru 2012 este mai mica decat cea convenita, astfel incat se impune revizuirea analizei de impact si rediscutarea ei cu institutiile financiare internationale la urmatoarele consultari.

Fiindca tot ne aflam la capitolul fluctuatiilor banesti, sa amintim ca rata anuala a inflatiei pe ultimele 12 luni a scazut cu aproape jumatate de procent. La 4,56% in luna noiembrie, de la 4,96 in octombrie, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica. In acelasi interval de timp, cel mai mult au crescut preturile alimentelor (5,89%), serviciile (4,08%), iar produsele nealimentare cu 3,7%.

Proiectia Bancii Nationale pentru rata anuala a inflatiei este de 5,1% la sfarsitul acestui an si de 3,5% pentru finele lui 2013. Guvernul nu a prezentat inca proiectul de buget pe anul ce sta sa vina, dar va fi cu siguranta unul de austeritate.

La el vor cotiza cu portofele sleite cetatenii - si prin intermediul stimabililor alesi in iunie -, pana la limita maxima admisa, de acel 36% amintit, ori pana la marginea existentei, in unele cazuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#majorare taxe locale 2013, #taxe locale marite 2013, #taxe locale crestere 2013, #taxe locale Guvern, #taxe locale inflatie , #taxe locale