Ziare.com

Munca in folosul comunitatii in locul taxelor - Asa lupta argesenii dintr-un sat cu sistemul corupt

Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 14:48

   

Munca in folosul comunitatii in locul taxelor - Asa lupta argesenii dintr-un sat cu sistemul corupt
Satenii din Baiculesti, judetul Arges, nu mai doresc sa achite impozitele si taxele locale din cauza ca sunt nemultumiti de modul in care sunt cheltuiti banii de catre Primarie. In schimb, ei au propus sa faca munca in folosul comunitatii.

"Solutia noastra este sa prestam munca in folosul comunitatii, pentru a mai reduce un pic din problemele actuale, problemele pe care toata Romania le are, nu numai Baiculestiul", sustine Simona Niculescu, initiatoarea demersului, conform Digi 24.

In asentimentul sau sunt si alti localnici, care sunt nemultumiti de sistemul corupt.

"Munca inseamna bani, banii inseamna munca. In fond si la urma urmei, banii asta sunt, sunt efectul unei munci. Ce incercam noi e o forma de solidarizare impotriva unui sistem corupt", spune un alt localnic, George Roncea.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Insa initiativa lor trebuie sa adune semnaturi de la cel putin 5% dintre sateni.

Primarul este impotriva proiectului. "E deplasata actiunea. Nu-i corect, nu-i legal, nu-i constitutional. E punctul de vedere al unui grup de persoane, sau al unei persoane care a dat curs la acest aspect", a spus Nicu Dragnea, edilul comunei.

Initiatorii vor sa demonstreze insa ca ideea lor functioneaza, asa ca duminica viitoare satenii vor matura strazile, vor tunde iarba si vor aduna gunoaiele.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1512 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bravo lor

Sunt o multime de comune unde oamenii nu au din ce plati taxele nici daca a4r vrea. O comasare a comunelor sarace cu reducerea numarului de primari , consilieri , secretari, bibliotecari fara biblioteca ar fi o idee la fel de buna.

 

Era odata o traditzie.

Inainte de "coco-munism" in satele din Romania era o traditzie ca fiecare locuitor sa faca "prestatzie",adica sa presteze munca in comunitate.
Eram copil cand bunicul,primar in comuna,avea grija ca totzi sa-si presteze zilele de munca.Curatzenie,intretzinere de drumuri,munca la scoli si la caminul cultural......
Nu-i cadea nimanui rangul.Era munca lor in folosul lor!.
Nu putea primarul sa-si ia "tainul" din banii "supusilor".

 

O initziativa laudabila

Revenirea la valorile traditzionale ale satului romanesc poate fi o solutzie la actualul marasm moral din Romanika. Ne lipseste onestitatea, bunul simtz, cinstea, corectitudinea, spiritul civic, omenia, compasiunea, iar mass media din Romania serveste interesele straine tzarii, promovand exact contrariul celor enumerate. Romani, salvarea este in patriotism, natzionalism si spirit civic, nu in "investitorii" straini promovatzi de politicienii coruptzi.

 

Asa ar trebui sa lupte toti romanii ...

http://www.youtube.com/watch?v=pNH2xOZSh5U&feature=youtu.be

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor