Romanii prind gustul taxelor platite cu cardul: Tranzactiile, mai mari cu 52%

Marti, 24 Martie 2015, ora 15:07
2120 citiri
Romanii prind gustul taxelor platite cu cardul: Tranzactiile, mai mari cu 52%

Valoarea taxelor si impozitelor locale platite direct cu cardul pe Internet a crescut in primele doua luni din acest an cu 52%, comparativ cu perioada similara din 2014, depasind pragul de 10 milioane de lei.

Suma reprezinta peste 40% din sumele achitate online in tot anul trecut, potrivit datelor raportate de bancile membre Visa Europe din Romania.

Internetul permite contribuabililor sa isi plateasca taxele oricand si de oriunde si sa evite astfel eventualele cozi de la ghisee sau costuri legate de retragerea numerarului de la bancomate, arata un comunicat remis Ziare.com.

Astfel, contribuabilii au realizat in primele doua luni din acest an aproape 40.000 de plati online de taxe si impozite catre autoritatile locale, in crestere cu 49% fata de aceeasi perioada din 2014.

In sfarsit vom putea achita taxele cu cardul - cine plateste comisionul bancar

"Salutam interesul manifestat de autoritatile locale si de contribuabili fata de plata online a taxelor si impozitelor. Sustinem plata taxelor si impozitelor locale cu cardul inca din anul 2009 si ne bucura sa vedem ca eforturile tuturor partilor implicate dau rezultate si imbunatatesc experienta contribuabililor in interactiunea cu autoritatile locale.

In luna martie am remarcat faptul ca a fost depasit nivelul de 65.000 de utilizatori activi ai platformei ghiseul.ro, comparativ cu aproximativ 50.000 de conturi active la inceputul acestui an, ceea ce demonstreaza faptul ca tot mai multi contribuabili sunt interesati in mod clar de rapiditatea, confortul si siguranta platilor online", a declarat Catalin Cretu, director regional pentru Romania, Croatia si Slovenia al Visa Europe.

Romanii vor putea plati taxele cu cardul: Primul pas facut de MasterCard

Plata taxelor si impozitelor locale cu cardul se poate realiza si fizic la sediile administratiilor locale, la POS-urile instalate in oficiile postale care accepta tranzactiile cu cardul, in locatiile special deschise de Visa in centrele comerciale, la infochioscurile instalate in sediile administratiilor locale, in supermarket-uri si mall-uri.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#romani plata taxe card, #plata taxe cardul, #romania taxe cardul , #taxe locale