Sunteti de acord cu taxa pe autostrada? - Sondaj Ziare.com

Vineri, 07 Iunie 2013, ora 07:14
4574 citiri
Sunteti de acord cu taxa pe autostrada? - Sondaj Ziare.com

Guvernul planuieste sa impuna o taxa pe trei autostrazi din Romania, construite in parteneriat public-privat.

Ministrul pentru Marile Proiecte, Dan Sova, a anuntat ca cel care va castiga licitatia pentru centura de Sud a Capitalei va primi in administratie si doua autostrazi deja construite, A1 (Bucuresti-Pitesti) si A2 (Bucuresti-Constanta).

Astfel, compania respectiva va impune o taxa pentru aceste trasee, din care sa isi poata recupera investitia, pretul anuntat fiind de aproximativ 3 euro/km.

Insa daca luam in calcul cei 106 kilometri din autostrada Bucuresti-Pitesti, taxa ar ajunge undeva la 6-8 euro/masina (dus-intors).

Sova da variante pentru taxa pe autostrazi: SMS, cod de bare pe geam, vinieta

De asemenea, pentru autostrada Bucuresti-Constanta (201 km), tariful ar fi de 12-16 euro/masina dus-intors, la care s-ar mai putea adauga si taxa pentru podul de la Cernavoda (26 lei in prezent), rezultand astfel un cost de circa 80 de lei, care ar putea creste, daca cursul depaseste 4,5 lei/euro.

Dan Sova a punctat ca cei mai afectati de aceste biruri vor fi transportatorii de marfuri.

"Cele mai multe taxe, pe toate autostrazile din lumea asta, si la noi va fi la fel, se colecteaza de la masinile comerciale, adica de la tiruri, camioane si microbuze. Pe Autostrada Soarelui, de exemplu, intra cetateanul roman de trei ori pe an, vara cand se duce la mare. Ea se poate sprijini numai pe transportul de marfa ca incasare continua si asa va fi peste tot", a mentionat ministrul.

Tarifele cu TVA in functie de tipul vehiculului

Conform unui document redactat de CNADNR, aceasta va fi valoarea taxei de autostrada, in functie de tipul vehiculului:

- Autoturisme: 3,018 euro/100 km (13,58 lei)

- Microbuze cu maxim 8+1 locuri: 3,018 euro/100 km (13,58 lei)

- Autocamionete si autospeciale cu masa de pana in 3,5 tone: 3,018 euro/100 km (13,58 lei)

- Autocamioane si derivate cu 2 axe: 6,036 euro/100 km (27,16 lei)

- Autocamioane si derivate cu 3 sau 4 axe: 7,545 euro/100 km (33,95 lei)

- TIR si remorchere cu trailer: 9.055 euro/100 km (40,75 lei)

- Autobuze si autocare: 7,545 euro/100 km (33,95 lei)

- Tren rutier: 9.055 euro/100 km (40,75 lei).

Care sunt problemele

In cadrul contractului de concesiune, cel care realizeaza autostrada are dreptul sa perceapa o taxa, asfel incat aceasta nu este nici surprinzatoare, nici nelegala, a afirmat avocatul Gheorghe Piperea pentru Ziare.com.

"Pe de alta parte, pentru acelasi serviciu sunt percepute in Romania si alte taxe, cum ar fi acciza din pretul carburantului pentru taxa de drum sau rovinieta perceputa de CNADNR pentru drumuri nationale. Mai mult, romanii platesc pentru deszapeziri sau traversarea unor localitati.

"Daca se va impune o taxa de autostrada, probabil ca va trebui sa se umble la sistemul acesta de accizari. Poti sa fii de acord cu ideea de a plati o taxa pentru a patrunde pe autostrada, dar asta in conditiile in care stii ca nu mai platesti alte taxe sau acestea sunt limitate la un nivel rezonabil", a subliniat acesta.

Hibele taxei de autostrada de pe harta

In plus, A1 si A2 au fost realizate de la bugetul de stat si din fonduri europene, astfel ca cel putin teoretic nu ar trebui impusa o taxa.

Augustin Hagiu, consultant in transporturi, atrage atentia ca aplicarea taxei pentru centura de sud a Capitalei, chiar daca va fi realizata la profil de autostrada, ar trebui evitata, deoarece "nu are varianta de ocolire, ceea ce inseamna ca taxarea va fi fortata", a spus el pentru Ziare.com.

Cum va fi platita taxa

Dan Sova a explicat ca vor fi mai multe posibilitati de platire a taxei.

"O sa fie si taxa electronica, cu telefonul mobil, o sa fie si cu un cod de bare pe geam, cine circula mai mult, eventual, o sa fie si cu posibilitatea sa-ti cumperi vinieta de la benzinarie si sa ti-o pui in geam, o sa fie mai multe mecanisme", a declarat Dan Sova.

Acesta a eliminat dintre posibilitati sistemul cu bariere, argumentand ca ar crea aglomeratie si ca nu ar fi agreat de posibilii investitori in constructia de autostrazi.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#taxa autostrazi Romania, #plata taxa autostrazi Romania, #taxa autostrada, #taxe autostrada , #taxe locale