Taxa de tranzit prin Cernavoda, contestata de transportatori

Vineri, 25 Februarie 2011, ora 14:25
1271 citiri
Taxa de tranzit prin Cernavoda, contestata de transportatori
Foto: Arhiva

Transportatorii obligati sa treaca prin Cernavoda s-au intalnit cu reprezentantii municipalitatii si au contestat taxele pe care le platesc, din cauza ca ei nu au alta alternativa dupa inchiderea podului Dunare - Marea Neagra.

Federatia Operatorilor de Transport Rutier (FORT) a notificat deja Consiliul Local Cernavoda, aducandu-i la cunostinta ca va inainta actiune in instanta impotriva hotararii consiliului local, informeaza Evenimentul Zilei.

Transportatorii sustin ca "fluxul comercial de transport rutier a scazut deja cu 40% de la aparita acestei masuri aberante", iar CNADNR nu e in stare sa ofere rute ocolitoare.

Liderul FORT, Augustin Hagiu, este nemultumit de faptul ca transportatorii care au ca destinatie localitati apropiate orasului Cernavoda sunt obligati sa plateasca taxe enorme. Ca si solutie el propune ca cel putin 80% din taxa perceputa de CNADNR ar trebui sa vina in aceasta perioada de restrictie si sa acopere neajunsurile create atat transportatorilor, cat si Consiliului Local Cernavoda.

Autoritatile locale i-au transmis liderului sindical ca nu contesta unde trebuie taxele, luand in considerare ca primaria "nu vrea bani de la transportatori, ci doar limitarea traficului greu".

"Primaria Cernavoda nu a fost consultata cand s-a luat decizia devierii prin oras. Am fost anuntati cu o zi inainte, pusi in fata faptului implinit. Firma care repara podul peste ecluza e cea care a pus chiar si indicatoarele de deviere... Primaria nu ia niciun ban. Cel mult, va beneficia eventual de reparatii, daca drumul prin oras se deterioreaza", a declarat edilul orasului Cernavoda.

Municipalitatea si liderul transportatorilor au convenit ca vor organiza o intalnire cu reprezentantii CNADNR si Prefectura Constanta.

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#taxa tranzit Cernavoda contestata, #contestata taxa transportatori , #taxe locale