Ziare.com

Taxele si impozitele, platite online - vezi cine beneficiaza de acest serviciu

Miercuri, 30 Martie 2011, ora 15:30

   

Taxele si impozitele, platite online - vezi cine beneficiaza de acest serviciu
Taxele, impozitele si amenzile pot fi platite online de cetatenii din sectoarele 2 si 6 ale Capitalei, precum si de cei din Targu Mures, incepand de miercuri, prin intermediul sistemului national www.ghiseul.ro.

"Ghiseul.ro rezolva dintr-o data mai multe probleme, atat ale cetatenilor cat si ale administratiilor locale, aducand un plus de confort, siguranta si rapiditate in ceea ce priveste plata taxelor si impozitelor", a declarat Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, intr-un comunicat.

"Cozile interminabile de la ghisee vor fi de domeniul trecutului iar timpul alocat platilor si stresul cetatenilor se reduce considerabil", a adaugat el.

Platforma Ghiseul.ro urmeaza a fi extinsa pe parcursul acestui an in cat mai multe administratii locale, urmand ca, in 2012, acestea sa fie acoperite in totalitate. In prima etapa, in sistem vor intra orasele cu peste 150.000 de locuitori. A doua etapa va include inregistrarea oraselor cu pana la 150.000 de locuitori iar apoi, in cel mult alte 6 luni, va urma integrarea comunelor si a institutiilor publice nevizate de primele doua etape.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Prin intemediul platformei, cetatenii pot plati taxe, impozite si amenzi de oriunde, folosind si carduri emise de banci din strainate.

Datele cu caracter personal raman confidentiale, siguranta platformei fiind confirmata de MasterCard si Visa. Administratiile locale beneficiaza la randul lor de acest sistem prin reducerea timpului de colectare a taxelor si a costurilor aferente colectarii.

Tot prin intermediul Ghiseu.ro pot fi achiztionate, de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica, domenii de Internet in spatiul.ro.

T.B.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2407 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Poate da, poate nu...

Zice dl. ministru:
"Cozile interminabile de la ghisee vor fi de domeniul trecutului iar timpul alocat platilor si stresul cetatenilor se reduce considerabil"

Pe de alta parte manualul de utilizare zice:
"utilizatorul introduce userul și parola primite de la una din instituțiile inrolate in sistem"

Adica nu ma pot inregistra singur ci trebuie sa ma duc la o banca dar nu la aia la care am cont ci musai la una din bancile inrolate in sistem.
Pai cum vine asta? Daca vreau sa nu mai stau ore in sir la rind la CNAS trebuie sa-mi fac cont la o banca anume? Banii mei nu sint buni decit daca vin prin banca x?
Cine a fost istetul care a gindit asta?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor