Vodafone critica noile impozite ale Guvernului: Vor afecta investitiile

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 19:15
1807 citiri
Vodafone critica noile impozite ale Guvernului: Vor afecta investitiile
Foto: Arhiva

Reprezentantii Vodafone Romania au criticat, vineri, intentia Guvernului de a aplica impozit pe constructiile speciale, sustinand ca acest lucru va avea un impact negativ asupra capacitatii de investitie pe termen lung.

"Stim ca exista discutii despre un nou posibil impozit pe constructiile speciale. Avem incredere ca autoritatile vor actiona pentru a asigura predictabilitatea mediului de afaceri. In urma licitatiei de anul trecut, operatorii mobili au contribut cu 700 de milioane de euro la bugetul de stat.

De asemenea, taxele de utilizare a spectrului pe care le vom plati incepand de anul viitor sunt cu 40% mai mari decat cele anterioare licitatiei. O noua taxare va avea cu siguranta un impact negativ asupra capacitatii noastre de a investi pe termen lung", au declarat reprezentantii Vodafone Romania pentru Mediafax.

Noile taxe ale Guvernului infurie companiile de telecomunicatii: E ingrijorator. Reducem investitiile!

Vodafone Romania este al doilea operator national de telefonie mobila si nu este singurul care a criticat masurile Executivului.

Orange, lider pe piata telefoniei mobile, Cosmote si Romtelecom s-au aratat, de asemenea, nemultumite de intentia Guvernului de a introduce noi taxe.

"Consideram ca proiectul de ordonanta de urgenta nu respecta principiul predictibilitatii si stabilitatii fiscale, cu atat mai mult cu cat nu au existat nici consultari publice pe marginea acestui proiect de de act normativ", au precizat reprezentantii Orange.

Guvernul intentioneaza sa introduca un nou impozit pe constructiile speciale, care va fi platit de firme si care reprezinta 1,5% din valoarea constructiei, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Vodafone impozit Guvern, #Vodafone investitii, #Vodafone impozit constructii speciale , #taxe locale