Florin Cîțu respinge propunerea ministrului Finanțelor privind supraimpozitarea persoanelor care au mai multe bunuri: ”Nu ne vom întoarce în comunism”

Miercuri, 09 Februarie 2022, ora 22:51
3935 citiri
Florin Cîțu respinge propunerea ministrului Finanțelor privind supraimpozitarea persoanelor care au mai multe bunuri: ”Nu ne vom întoarce în comunism”
Liderul PNL, Florin Cîțu, a reiterat că nu vor fi introduse taxe noi FOTO Guvernul României

Președintele PNL, Florin Cîțu, a catalogat ca fiind o ”aberație” propunerea ministrului de Finanțe, Adrian Câciu, privind supraimpozitarea persoanelor care dețin mai multe bunuri, precum apartamente sau mașini.

Fostul premier a declarat că astfel de propuneri îi amintesc de perioada comunistă și a subliniat că oamenii care au succes nu trebuie penalizaţi.

”Eu îmi aduc aminte, din păcate, vremea comunismului, când cam asta era: o maşină, o familie şi atunci greu, stăteai cinci ani de zile să-ţi iei o maşină. Cam aşa sună şi asta. Pentru Partidul Naţional Liberal - şi o spun asta ca o linie roşie - proprietatea privată e sfântă. Oamenii care muncesc, oamenii care au venituri, care au plătit impozite, au plătit taxe, nu trebuie penalizaţi pentru că au avut succes în viaţă, trebuie încurajaţi. Niciodată nu vom fi de acord cu astfel de măsuri. Mi se pare aberantă o astfel de declaraţie - am auzit o maşină, o familie, imediat mi-am adus aminte de comunism. Nu ne vom întoarce în comunism atât timp cât Partidul Naţional Liberal este în acest compromis la guvernare. Le-am promis românilor în 2020, când am candidat, că nu vom introduce taxe noi. Nu vom introduce taxe noi. Am arătat în cea mai cruntă criză economică din ultima sută de ani că poţi să ai venituri la buget mai mari chiar dacă scoţi impozite şi taxe, deci am arătat că se poate. Dacă cineva este azi acolo şi nu poate, să spună, că vin alţii care pot”, a afirmat Florin Cîţu, miercuri seară, la TVR.

Întrebat dacă afirmaţia sa de final este o ofertă din partea PNL să preia Ministerul Finanţelor, Cîţu a răspuns: ”Întotdeauna este pe masă”.

Fostul premier a respins şi ideea revenirii la impozitul progresiv, spunând că acest subiect, la fel ca şi cel privind suprataxarea, au fost închise la momentul negocierilor pentru formarea coaliţiei cu PSD.

”În Partidul Social Democrat sunt sigur că sunt astfel de discuţii, este conform ideologiei. Dar în acest compromis cu Partidul Naţional Liberal la guvernare este imposibil”, a adăugat Cîţu.

Reacția liderului PNL vine după ce Adrian Câciu a anunţat, la Hotnews, modificarea Codului Fiscal, de la jumătatea anului, în ideea de a intra în vigoare din 2023, după ce va exista o dezbatere cu toţi actorii implicaţi. Ministrul Finanțelor a spus că, pe zona de taxare a proprietăţilor, este posibil ca persoanele fizice care au mai multe apartamente, de exemplu, să plătească mai mulţi bani, precum şi cei care au mai mult de două maşini.

#taxe noi, #supraimpozitare bunuri, #Florin Citu, #PNL, #comunism, #ministrul finantelor, #adrian caciu , #stiri Florin Citu