Un taximetrist din Brașov și-a lovit clienta cu pumnul în gură. Femeia trântise portiera după o discuție aprinsă pe teme politice

Marti, 28 Martie 2023, ora 22:56
5353 citiri
Un taximetrist din Brașov și-a lovit clienta cu pumnul în gură. Femeia trântise portiera după o discuție aprinsă pe teme politice
Un taximetrist din Brașov și-a lovit clienta cu pumnul în gură FOTO monitorulexpres.ro

O cursă banală cu taxiul avea să se transforme pentru două femei din Brașov într-un coșmar din cauza unui dialog aprins pe teme politice între cliente și șofer. Bărbatul a ajuns să fie judecat pentru purtare abuzivă, iar una dintre femei a ajuns la stomatolog.

O tânără în vârstă de 28 de ani din Brașov a apelat la serviciile unui taximetrist pentru a-și duce mama la hotelul Aro Palace din oraș. Pe drum, șoferul de taxi a intrat în vorbă cu cele două cliente ale sale, dar, din cauza diferențelor de opinii pe teme politice, dialogul banal a degenerat într-o ceartă aprinsă. La finalul cursei, tânăra a trântit portiera mașinii, gest care l-a înfuriat pe taximetrist, bărbatul interpretând gestul ca pe o răzbunare, o revoltă a femeii cu care avusese discuția aprinsă în timpul călătoriei.

Șoferul, în vârstă de 68 de ani, nu a putut să treacă cu vederea atitudinea clientei sale și a mers să-i ceară socoteală. A înjurat-o, a lovit-o cu piciorul în gambă și cu pumnul în față, încăierarea fiind oprită de un martor din parcarea hotelului care asistase la întreaga scenă.

Ca urmare a loviturilor primite, tânăra s-a ales cu un incisiv spart motiv pentru care a decis să facă o plângere pe numele taximetristului.

Bărbatul, Traian Maria, a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă. În instanță, taximetristul a recunoscut că și-a lovit clienta, dar a explicat că totul a fost o greșeală, intenția lui fiind doar să o împingă ușor pe femeie nu să o rănească atât de rău.

Mai mult, taximetristul a încercat să inducă ideea că a fost provocat de cele două cliente încă de la începutul cursei. Acesta a fost nevoit să le aștepte zece minute, în condițiile în care parcase mașina într-un loc interzis.

Explicațiile bărbatului nu au avut valoare în fața judecătorilor care au decis că este vinovat pentru purtare abuzivă și trebuie să fie pedepsit. În primă instanță, Traian Maria a fost condamnat să plătească o amendă penală de 1800 de lei, însă instanța de apel a fost mult mai drastică, dublând valoarea amenzii.

Judecătorii de la Curtea de Apel Brașov a considerat că la vârsta de 68 de ani, cât avea taximetristul la data săvârșirii faptei, este de așteptat ca o persoană ”să fi atins un nivel ridicat în dezvoltarea emoțională, care să îi permită un control ridicat asupra propriilor emoții, și să fi dobândit abilitatea de a identifica cu ușurință soluții de evitare și aplanare a conflictelor”, se arată în motivarea instanței.

În ciuda vârstei și a experienței îndelungate cu clienții, taximetristul a ales să ”responsabilizeze persoana vătămată pentru comportamentul său în trafic (parcând în zonă interzisă) procedând contrar legii penale și a moralei, aplicând clientei sale, o tânără de 28 de ani, o lovitură cu piciorul în gambă și un pumn în bărbie, atât de puternic încât i-a mobilizat unul din dinți”, se arată în documentul citat.

Deși a regretat faptele și s-a arătat dispus să-și ceară scuze public, taximetristul nu a fost iertat de judecătorii Curții de Apel Brașov care i-au dublat amenda dată de prima instanță, având de plătit acum 3.600 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Criză de râs la o televiziune, în direct. Relatarea unui conflict în familie a provocat amuzamentul general VIDEO
Criză de râs la o televiziune, în direct. Relatarea unui conflict în familie a provocat amuzamentul general VIDEO
O prezentatoare TV din Polonia a izbucnit în râs în timpul unei transmisiuni în direct, ascultând povestea unui reporter despre o ceartă în familie pe teme politice. Incidentul a avut loc pe...
Ce pedeapsă cu închisoarea a primit o femeie care și-a permis să hărțuiască un artist celebru
Ce pedeapsă cu închisoarea a primit o femeie care și-a permis să hărțuiască un artist celebru
O femeie care l-a hărţuit pe cântăreţul Harry Styles a fost închisă şi i s-a interzis să îl vadă pe acesta pe scenă, potrivit news.sky.com. Myra Carvalho, în vârstă de 35 de ani,...
#taximetrist, #brasov, #bataie, #femeie, #politica, #cearta, #Curte Apel, #sentinta , #stiri sociale