Tragedie la concertul lui Taylor Swift din Brazilia. A reacționat și cântăreața: "Am inima zdrobită"

Sambata, 18 Noiembrie 2023, ora 18:46
4463 citiri
Tragedie la concertul lui Taylor Swift din Brazilia. A reacționat și cântăreața: "Am inima zdrobită"
Taylor Swift

O fană în vârstă de 23 de ani a artistei Taylor Swift a murit vineri seară la concertul din turneul Eras Tour de la Rio de Janeiro, potrivit unui comunicat al organizatorilor spectacolului din Brazilia, scrie abcnews.go.com.

Deşi nu a fost anunţată cauza decesului Anei Clara Benevides Machado, fanii s-au plâns că nu li s-a permis să ia apă în Stadionul Olimpic Nilton Santos, în ciuda temperaturilor ridicate.

Un grup a lansat o petiţie online sâmbătă dimineaţă, cerând o "lege Benevides" pentru "a face obligatorie prezenţa apei în evenimente".

Petiţia a adunat peste 150.000 de semnături în doar câteva ore. Autorităţile federale au anunţat că va fi pusă la dispoziţie apă gratuită la toate concertele viitoare.

Într-un bilet scris de mână, împărtăşit pe reţelele sale de socializare, Swift a spus că are "inima zdrobită".

"Sunt foarte puţine informaţii pe care le am, în afară de faptul că era incredibil de frumoasă şi mult prea tânără", a scris cântăreaţa despre tânără.

Organizatorul spectacolului, Time4Fun, a precizat pe Instagram că paramedicii au asistat-o pe Benevides după ce aceasta a raportat că nu se simte bine. Ea a fost dusă la un centru de prim ajutor şi apoi la un spital, unde a murit o oră mai târziu, se arată în comunicatul companiei braziliene de divertisment live.

Participanţii la concert au declarat că nu li s-a permis să aducă sticle de apă pe stadion, chiar dacă la Rio şi în cea mai mare parte a Braziliei s-au înregistrat temperaturi record în această săptămână, pe fondul unui val de căldură periculos şi de durată. Vineri, la Rio de Janeiro, temperatura maximă în timpul zilei a fost de 39,1 grade Celsius, dar s-a simţit mult mai cald.

Ministrul justiţiei, Flavio Dino, a declarat, la X, că ministerul va pune în aplicare "reguli de urgenţă" ca răspuns la această situaţie. Ulterior, el a anunţat că "sticlele de apă pentru uz personal, din material adecvat, vor fi permise" la concerte şi alte evenimente şi că producătorii de spectacole trebuie să ofere apă potabilă gratuită şi uşor accesibilă.

Înaintea spectacolului, Benevides a postat pe Instgram un videoclip cu ea însăşi purtând un tricou cu Taylor Swift şi aşteptând la coadă în soare. La fel ca ea, mii de fani au aşteptat ore întregi în soare înainte de a li se permite să intre înăuntru.

Quarterly Report - Editia 4

Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Autoritatea Electorală Permanentă a transmis sâmbătă, 18 mai, că preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară şi locţiitorii acestora la alegerile pentru membrii...
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, 18 mai, la Congresul Studenţilor din România, de la Palatul Parlamentului, că sistemul de vot din România este cel mai...
#Taylor Swift, #concert brazilia, #ana clara benevides machado, #caldura, #apa , #stiri muzica