Taylor Swift amenință cu judecata un student de 21 de ani: "E o chestiune de viață și de moarte"

Miercuri, 07 Februarie 2024, ora 07:37
3364 citiri
Taylor Swift amenință cu judecata un student de 21 de ani: "E o chestiune de viață și de moarte"
Taylor Swift FOTO Facebook Taylor Swift

Un student care urmăreşte avioanele private ale celebrităţilor spune că avocaţii lui Taylor Swift au ameninţat că îl vor da în judecată pentru că a împărtăşit online informaţiile despre zborul ei, transmite BBC.

Jack Sweeney foloseşte date disponibile publicului pentru a urmări decolările şi aterizările avioanelor aparţinând unor persoane bogate şi le postează o zi mai târziu.

Avocaţii lui Swift i-au trimis o scrisoare de încetare a urmăririi lui Sweeney, un student în vârstă de 21 de ani la University of Central Florida, cerându-i să înceteze să mai partajeze locaţia avionului privat al acesteia.

Scrisoarea, emisă în decembrie, spune că informaţiile reprezintă "o ameninţare iminentă la adresa siguranţei şi bunăstării" lui Swift, numind-o "o chestiune de viaţă sau de moarte" pentru ea.

Aceasta citează numeroşi hărţuitori cu care a avut de-a face în cariera sa şi spune că datele le oferă infractorilor "o foaie de parcurs pentru a-şi duce la îndeplinire planurile".

BBC nu a analizat în mod independent scrisoarea, al cărei conţinut a fost relatat de presa americană.

Într-o declaraţie pentru BBC, Jack Sweeney a spus: "Nu intenţionez nicăieri să fac rău".

"De fapt, cred că Swift are câteva cântece bune. Cred în transparenţă şi în informaţiile publice ", a spus el.

El a adăugat că a primit scrisoarea de ameninţare după ce mass-media a început să analizeze cu atenţie amprenta de carbon a lui Swift.

În 2022, Swift s-a aflat în fruntea listei celebrităţilor cu cele mai mari emisii de CO2 ale avioanelor private, potrivit firmei de marketing digital Yard. Organizaţia a constatat că emisiile emise de jetul ei au fost de aproximativ 1.185 de ori mai mari decât emisiile anuale totale ale unei persoane obişnuite.

Luna trecută, un bărbat în vârstă de 33 de ani a fost arestat sub acuzaţia de hărţuire în faţa casei lui Swift.

O purtătoare de cuvânt a lui Swift a declarat presei americane că postările despre avionul ei sunt parţial de vină.

"Nu putem comenta nicio investigaţie în curs de desfăşurare a poliţiei, dar putem confirma că momentul în care a fost hărţuită sugerează o legătură", a declarat purtătoarea de cuvânt Tree Paine.

"Postările sale spun exact când şi unde ar fi fost ea", a adăugat aceasta.

BBC i-a contactat pe avocaţii lui Swift pentru comentarii.

Planurile de călătorie ale lui Swift au atras, de asemenea, o atenţie sporită din partea fanilor în ultimele luni, din cauza turneului ei de concerte foarte mediatizat.

Duminică, ea urmează să zboare la Las Vegas pentru a-şi vedea prietenul jucând în Super Bowl NFL, la o zi după concertul său din Tokyo.

Postarea lui Sweeney nu oferă nicio informaţie despre cine călătoreşte în avioane sau unde se duc călătorii după ce aterizează.

El a urmărit, de asemenea, zborurile private ale altor americani bogaţi, printre care cofondatorul Microsoft, Bill Gates, fondatorul Amazon, Jeff Bezos, şi directorul executiv al Meta, Mark Zuckerberg.

Quarterly Report - Editia 4

Guvernul se pregătește să aprobe "Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale"
Guvernul se pregătește să aprobe "Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale"
Guvernul va aproba joi, prin ordonanţă de urgenţă, Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale. "Beneficiarii programului sunt unităţile...
Cine ar câștiga alegerile pentru funcția de președinte în România, conform celui mai recent sondaj de opinie
Cine ar câștiga alegerile pentru funcția de președinte în România, conform celui mai recent sondaj de opinie
Aproape un sfert dintre alegători ar opta pentru Mircea Geoană în primul tur al alegerilor prezidenţiale, 18.2% pentru Marcel Ciolacu (PSD), 13.5% pentru George Simion (AUR), 12.5% pentru Diana...
#Taylor Swift, #taylor swift avion, #student , #stiri muzica