Țeapa dată de un meseriaș angajat să renoveze baia: "Am apucat să-i dăm 2.000 de lei avans. S-a plâns că n-are bani de chirie"

Luni, 28 Noiembrie 2022, ora 22:34
14310 citiri
Țeapa dată de un meseriaș angajat să renoveze baia: "Am apucat să-i dăm 2.000 de lei avans. S-a plâns că n-are bani de chirie"
Meseriaș care montează o chiuvetă în baie FOTO Pixabay

Românii care au nevoie să facă lucrări în case reușesc cu greu să găsească meseriași. Unii dintre ei au ghinion și descoperă că cel pe care l-au angajat a dispărut cu banii primiți ca avans fără să muncească deloc pentru ei.

Un astfel de caz a fost relatat de un român pe Facebook în încercarea de a găsi o soluție pentru recuperarea celor 2.000 de lei pe care i-a dat deja ca avans.

"Aș dori un sfat sau o părere cât mai sinceră, acum o săptămână am luat de pe Facebook un așa zis meseriaș care m-a abordat în privat și mi-a lăsat numărul de telefon pentru renovarea unei băi.

Inițial mi-a cerut un preț, i-am spus că eu nu dețin atât și mi-a lăsat la preț, adică din 7.000 lei mi-a lăsat la 5.000 lei, cu condiția să îl mai recomand.

Ne-am înțeles că banii se dau la sfârșit. Am apucat să îi dăm 2000 avans pentru că s-a plâns la noi că nu are cu ce plăti chiria.

În 5 zile trebuia să termine baia. Marți a venit cu nevasta-sa a luat banii, și au plecat după o oră pe motiv că și-a uitat penele pentru faianță și dus a fost.

A doua zi nu a venit la ora stabilită, marți după două ore ne dă mesaj că nu a găsit bormașină și vine miercuri. Miercuri că e răcit.

Ne-a amânat cu banii până vineri când am primit block. Avem doar Facebookul.

Am aflat că sunt în Suedia, am dat de câteva rude din partea surorii nevestii lui. Avem conversații în care recunoaște că a luat bani atât pe whatsapp, cât și pe Facebook și că vine să îi înapoieze, își oprește decopertatul și să își ia sculele.

Avem dovezi că sunt în Suedia pentru că apar pe o filmare de la un moț și avem și confirmarea nașei copilului cu care am vorbit în permanență în tot acest timp, dar ei nu au legătură directă.

Noi vineri am înaintat plângere penală, dosarul încă nu a ajuns înapoi, fiind weekend.

întrebarea mea este, credeți că avem vreo șansă să ne recuperăm prejudiciu? Sau cum să procedăm, pentru că aș vrea să plătească, unu, că sunt cu doi copii mici de 9 luni și 3 ani și 9 luni și doi, că suntem siguri că nu suntem singurii care au pățit așa. Avem și poze cu ei în telefon", a scris cel păgubit pe grupul Sfaturi de la avocați.

"Luați un avocat"

Unii îi dau speranțe că ar putea recupera banii în urma unui proces.

"Luați un avocat, mergeți pe parte civila (eventual penal). Avocatul îl înștiințează, se face înștiințare și la politia pe raza unde locuiește respectivul, în cazul ca va lua la cunoștință înștiințarea de la politie pentru a va încheia socotelile amabil va fi ok. În caz contrar av. Va decurge cu dosarul civil, în tribunal."

"Pe mine m-a păcălit unul cu o ușă, i-am dat arvună si dus a fost, l-am dus la poliție, bineînțeles că nu avea firmă și i-a făcut dosar de înșelăciune, În final mi-a cumpărat ușă și a trebuit să semnez că m-am împăcat cu el, altfel in tribunal îl băga".

"Depuneți la Parchet ori Poliție plângere penală pentru infracțiunea de înşelăciune, vă constituiți şi parte civilă pentru a putea cere despăgubiri. Riscă pedeapsa cu închisoare dacă va fi găsit vinovat şi dacă nu vă împăcați iertându-l."

Alții relatează că ei nu au reușit.

"La fel am pățit și eu și nu am recuperat nimic justiția din România lasă de dorit din păcate."

Eveniment Quarterly Report

Românii, fruntași când vine vorba de internet. Procentul covârșitor de gospodării cu acces la rețea de acasă
Românii, fruntași când vine vorba de internet. Procentul covârșitor de gospodării cu acces la rețea de acasă
Ponderea gospodăriilor care au acces la reţeaua de internet de acasă a fost de 85,7%, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). ”Din totalul gospodăriilor din...
FMI recomandă României noi reforme fiscale: impozitarea progresivă, impozitul pe cifra de afaceri și eliminarea privilegiilor fiscale
FMI recomandă României noi reforme fiscale: impozitarea progresivă, impozitul pe cifra de afaceri și eliminarea privilegiilor fiscale
Fondul Monetar Internațional (FMI) recomandă României reforme fiscale suplimentare pentru a strânge încă 2% din Produsului Intern Brut (PIB). Printre sugestii se numără, în primul...
#teapa, #meseriasi, #renovare, #avans , #renovare
Comentarii
Poza medgidnicolai
medgidnicolai
rank 5
astfel de tepe sunt la moda