Apelul unor angajați ai Teatrului Național București: „Pentru noi este importantă organizarea concursului într-un orizont de timp rezonabi”

Miercuri, 10 August 2022, ora 09:22
2763 citiri
Apelul unor angajați ai Teatrului Național București: „Pentru noi este importantă organizarea concursului într-un orizont de timp rezonabi”
Mai mulți angajați ai Teatrului Naţional Bucureşti îi cer ministrului Culturii să organizeze concursul pentru funcția de manager al TNB FOTO Facebook/TNB

O parte din angajaţii Teatrului Naţional Bucureşti, actori, regizori, scenografi, secretari literari, îi cer ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu, într-o scrisoare deschisă, să organizeze concurs „rapid” pentru funcţia de manager pentru ca stagiunea să nu aibă de suferit.

„Angajaţi ai Teatrului Naţional, colaboratori şi persoane interesate de bunul mers al instituţiei, suntem îngrijoraţi de evenimentele petrecute în timpul organizarii concursului pentru postul de manager al TNB. De asemenea, considerăm că prelungirea situaţiei de interimat nu este benefică pentru nicio instituţie. Pentru noi este importantă organizarea concursului într-un orizont de timp rezonabil. Considerăm că se poate demara concursul la începutul lunii octombrie, astfel încât noul director, oricine ar fi, să aibă timp din noiembrie să poată aplica ce şi-a propus”, au transmis ei.

„Dacă aşteptăm perioada de „după sărbătorile de iarnă” sau „după ce se schimbă legea 189” pe care aţi menţionat-o în interviul din emisiunea Cooltura (TVR.n.r), credem că întreaga stagiune ar avea de suferit. Ne dorim un concurs rapid şi sperăm la un proiect de management care să fie la nivelul pe care TNB îl merită”, se arată în textul scrisorii.

Printre semnatari se află actorii Richard Bovnoczki, Irina Movila, Emilian Oprea, Diana Dumbravă, Cosmina Olariu, Ilinca Goia, Ada Galeş, István Téglás, Ciprian Nicula, Mihai Călin, Florin Calbajos, Andrei Finţi, Crina Semnciuc, Vitalie Bichir, regizorii Eugen Jebeleanu, Alexandra Badea, Vlad Massaci, scenografii Velica Panduru, Cosmin Florea, regizorul tehnic Dumitru Scobeniuc, secretar literar Andrei Marinescu, reprezentanţi ai departamentului comunicare: Andreea Alexandra Nae, Gabriela Hamzescu, Laura Grosu.

În prezent, interimatul la TNB este asigurat de Mircea Rusu.

Într-un răspuns la scrisoare, pe Facebook, ministrul Culturii a spus: „De acord, în cel mai scurt timp posibil pentru a putea avea proiecte de calitate şi comisie la nivelul dorit. Câştigătorul va avea un mandat de trei ani timp în care vom avea o nouă legislaţie. Nimeni nu doreşte interimat dar toată lumea doreşte un management de calitate pentru TNB.

PS Nu există evenimente petrecute care să îngrijoreze. Există o decizie legală a unui membru al comisiei care a avut o consecinţă perfect legală.

PPS Declaraţia din emisiune era o întrebare nu o decizie”.

Concursul pentru funcţia de director al Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti va fi reluat, a anunţat Ministerul Culturii săptămâna trecută, ca urmare a retragerii unui membru din comisia de concurs de proiecte de management.

„În urma evaluării proiectelor de management, comisia în integralitatea sa a constatat o calitate generală care este sub ceea ce ar trebui să reprezinte un document ce stă la baza conducerii teatrului fanion al României pentru următorii cinci ani”, a subliniat ministrul Culturii pe Facebook.

Eveniment Quarterly Report

Incident rasist la o competiție de gimnastică. O fetiță de culoare a fost ignorată la premiere
Incident rasist la o competiție de gimnastică. O fetiță de culoare a fost ignorată la premiere
Simone Biles, una din legendele gimnasticii mondiale, şi-a exprimat indignarea pentru un videoclip devenit viral, în care o tânără gimnastă de culoare este ignorată în timpul unei ceremonii...
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Vicepreşedintele USR Dan Barna a declarat marţi, după angajarea în Parlament a răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare, că o moţiune de cenzură nu are...
#Teatrul National Bucuresti, #concurs, #manager , #stiri cultura