Sfat de la spionii americani: Telefonul trebuie repornit periodic. Vezi motivul

Duminica, 10 Noiembrie 2024, ora 20:37
20885 citiri
Sfat de la spionii americani: Telefonul trebuie repornit periodic. Vezi motivul
Iphone Foto: Pixabay

Utilizarea îndelungată a smartphone-urilor și a altor dispozitive inteligente fără repornire poate contribui la apariția unor probleme de performanță și la expunerea acestora la posibile atacuri cibernetice. Potrivit agenției americane NSA, repornirea periodică a telefonului este o metodă eficientă de a preveni amenințările informatice și de a menține funcționarea optimă a dispozitivului.

De ce e important să-ți repornești telefonul?

Computerele și smartphone-urile funcționează pe baza unor sesiuni active în memoria RAM, unde pot apărea erori de procesare sau coruperi de date. Cu cât un dispozitiv este menținut mai mult timp pornit fără repornire, cu atât mai multe erori pot apărea, crescând riscul de încetiniri sau chiar de blocări ale sistemului.

Totodată, dispozitivele mereu pornite sunt ținte ideale pentru hackerii care folosesc atacuri în mai multe etape pentru a compromite securitatea utilizatorilor. Aceste atacuri pot începe cu simple apeluri sau mesaje spam, care pot părea inofensive, dar pot face parte dintr-o strategie bine planificată.

Repornirea telefonului poate întrerupe procesele neautorizate care rulează în fundal și poate reseta orice tentativă de hacking aflată în desfășurare. Astfel, acest pas simplu devine un instrument de protecție împotriva atacurilor cibernetice complexe care necesită mai multe etape pentru a infecta un dispozitiv.

Alte beneficii ale repornirii dispozitivului

Pe lângă avantajele de securitate, restartul telefonului poate:

- Elimina procesele care consumă excesiv resursele de procesor și memorie, îmbunătățind astfel performanța dispozitivului.

- Rezolva problemele minore de funcționare ale aplicațiilor și optimiza durata de viață a bateriei.

- Automatiza restartul pentru o experiență optimă

Multe telefoane moderne, inclusiv cele de la Samsung, oferă opțiuni de repornire automată, pe care utilizatorii le pot seta la intervale regulate, cum ar fi în timpul nopții. Această funcție poate fi găsită în setările de optimizare a dispozitivului, sub secțiunea „Device care – Auto optimization”. Astfel, repornirea automată contribuie la menținerea unei performanțe „proaspete” și unei experiențe fluide de utilizare.

Un smartphone performant le permite utilizatorilor să joace celebrul „Snake” chiar de pe display-ul telefonului
Un smartphone performant le permite utilizatorilor să joace celebrul „Snake” chiar de pe display-ul telefonului
Nothing surprinde din nou utilizatorii cu o lansare inedită: un widget care readuce la viață celebrul joc Snake, un simbol al telefoanelor Nokia din trecut. Acest titlu nostalgic este...
Tensiuni economice între SUA și China! Procesoarele americane, declarate „nesigure” de asociațiile din China
Tensiuni economice între SUA și China! Procesoarele americane, declarate „nesigure” de asociațiile din China
Relațiile comerciale dintre SUA și China continuă să se degradeze, pe fondul unui nou val de sancțiuni impuse de Washington asupra companiilor chineze. Într-o comunicare coordonată, mai...
#tehnologie, #smartphone , #smartphone
  1. Un obstacol Olimpic ratat: este acesta începutul sfârșitului pentru boom-ul Airbnb?
  2. Energia verde la locul de consum, atu pentru dezvoltatorii imobiliari. Sorin Preda (Global Vision): „Reducem substanțial costurile de racordare comparativ cu proiectele mari”
  3. Românii și accesul la internet – TradeVille
  4. Românii, cel mai mic procent din Uniunea Europeană al celor care mai muncesc după prima pensie
  5. O bancă a blocat 15 conturi care aparțin lui Horațiu Potra, în urmă cu două luni: "Riscuri de fraudă, spălare a banilor, finanțare a terorismului"
  6. Marele declin al creșterii economice din România în 2024, susținută doar de consum și gâtuită de împrumuturi făcute de Guvern pentru a „petici” deficitul
  7. La ce trebuie să fie atent viitorul Guvern pentru a scoate România din impas. Avertismentul economiștilor: ”Au schimbat taxele mai ceva decât cotele apelor Dunării”
  8. Lovitură din partea unor persoane: Îmbogățire colosală cu 26.000 de miliarde dolari
  9. Europa se ciocnește cu Trump: Oamenii președintelui îl împing de la spate să intervină brutal
  10. 2024, cel mai cald an înregistrat vreodată. Avertismentul oamenilor de știință