Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

”Merită greutatea lor în aur”. Telefoanele mobile vechi care nu ar trebui aruncate VIDEO

Vineri, 21 Octombrie 2022, ora 18:55
37198 citiri
”Merită greutatea lor în aur”. Telefoanele mobile vechi care nu ar trebui aruncate VIDEO
Mulți oameni sunt dispuși să plătească mult pentru telefoanele vechi FOTO Pixabay

Mulți utilizatori păstrează acasă telefoane mobile vechi, care pot fi vândute cunoscătorilor la un preț ridicat. Cercetătorii companiei britanice Protect Your Bubble au spus care modele pot fi vândute cel mai profitabil pe piața modernă, relatează Daily Mail.

Lista are în frunte modelul Motorola DynaTAC 8000X și nu este surprinzător, pentru că a fost primul telefon mobil din lume. În prezent, prețul său mediu pe eBay este de 1.776 lire sterline (1.965 USD). Este interesant că în 1985 a fost vândut cu aproape de două ori mai mult - 3.000 de lire sterline, și nu toată lumea își putea permite un asemenea miracol al tehnologiei.

Al doilea cel mai scump telefon mobil retro este HTC Touch Diamond2, care a fost lansat în 2009, cu un an mai târziu decât a doua generație de iPhone 3G de la Apple, și a fost poziționat ca „asistent digital personal” bazat pe Windows. În 2022, un astfel de gadget a fost vândut cu 542,90 lire sterline (600 USD), deși în urmă cu 13 ani costa aproximativ 145 USD. A fost primul dispozitiv tactil cu o interfață TouchFLO 3D simplă, care a devenit o alternativă la gadgeturile Apple.

Lista primelor trei este închisă de primul model de iPhone, care se numește iPhone 2G. În Marea Britanie prețul său mediu este de 542 de lire sterline sau aproape 600 de dolari. A doua generație de smartphone-uri Apple este, de asemenea, apreciată de colecționari - majoritatea oferă 333 USD pentru el.

Merită menționat că un iPhone 1 a fost vândut recent la o licitație pentru 40.000 USD . După cum au asigurat organizatorii, dispozitivul nu a fost niciodată folosit și a fost depozitat în ambalajul original din fabrică.

Alte telefoane vechi scumpe:

Motorola RAZR2 - 341 USD;

Motorola Microtac 9800X - 264,79 USD;

Nokia 7280 (telefon cu ruj) — 200 USD.

Modelele de telefoane mobile de mai sus sunt cele mai scumpe individual, dar sunt la cerere redusă. De exemplu, Motorola DynaTAC 8000X a fost vândut doar de 12 ori într-un an. În ceea ce privește vânzările în masă, Nokia 6630 a devenit cel mai popular: din mai 2021 până în mai 2022, 1.614 de exemplare au fost vândute pe eBay. Nokia 6310i 2002 a fost al doilea cel mai bine vândut (1.444 de unități), dar primul ca profitabilitate, aducând un total de 68.517 lire sterline sau 75.832 USD proprietarilor.

Directorul Protect Your Bubble, James Brown, a remarcat că mulți oameni sunt dispuși să plătească mult pentru telefoanele vechi. Pe fondul creșterii prețurilor, este timpul ca proprietarii să se gândească la vânzarea de gadgeturi inutile acum sau în viitor, când modelele actuale devin învechite.

"Nu uitați, cu cât starea este mai bună, cu atât prețul va fi mai bun. Aveți grijă de gadget punându-l într-o cutie, curățați-l în mod regulat și actualizați software-ul", a sfătuit James Brown.

Studiile au arătat că, în total, britanicii păstrează aproape 527 de milioane de dispozitive, iar cel mai multe sunt telefoanele mobile.

Vânzările globale de smartphone-uri sunt de așteptat să scadă pe tot parcursul anului 2022 . În trimestrul al treilea, analiștii au înregistrat cea mai puternică scădere din ultimii 9 ani.

Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
#telefoane mobile, #vechi, #scumpe , #stiri it-c