Șocul unui bărbat care a recuperat după doua săptămâni telefonul căzut în apă: "A filmat accidental un întreg episod Animal Planet" VIDEO

Sambata, 23 Martie 2024, ora 23:37
4505 citiri
Șocul unui bărbat care a recuperat după doua săptămâni telefonul căzut în apă: "A filmat accidental un întreg episod Animal Planet" VIDEO
Imaginea suprinsă pe telefon înainte să cadă în apă FOTO captură video

Un bărbat a fost surprins să descopere că telefonul său, care fusese scufundat în apă timp de două săptămâni, înregistrase aproximativ două ore de imagini subacvatice.

Ralfs Zorgis a distribuit înregistrările într-un videoclip viral pe TikTok, care a adunat 1,3 milioane de vizualizări de la prima sa postare pe 21 martie. Înregistrarea a fost făcută în octombrie 2023 și arată telefonul, care este un iPhone 11, sub apă în fiordul Vejle, a declarat Zorgis pentru Newsweek.

"Am găsit telefonul după două săptămâni în apă și a înregistrat timp de două ore după ce a căzut în fiord", a scris acesta în textul care însoțește imaginile.

Fiordul Vejle are aproximativ 14 mile lungime și se întinde de la orașul Vejle din sudul Danemarcei.

Cel mai recent videoclip începe cu o vedere a valurilor. Apoi, camera este scufundată sub apă într-un ocean de verde. Mai târziu, camera arată spatele a ceea ce pare a fi un crab.

"În videoclip, puteți vedea că telefonul a căzut în apă... după câteva minute au fost surprinse câțiva crabi foarte curioși, precum și unele meduze", a spus Zorgis.

"Telefonul funcționează perfect"

Un mesaj suprapus pe videoclip a anunțat: "POV telefonul tău a filmat accidental un întreg episod Animal Planet."

Zorgis, care este din Letonia și lucrează în prezent într-o afacere de familie, a spus pentru Newsweek: "Am mers la înot și am vrut să surprind câteva cadre, dar am ajuns să-mi pierd telefonul."

Zorgis nu a reușit să localizeze telefonul după o căutare inițială în ziua în care a dispărut. După două săptămâni, el "a pierdut toate speranțele de a putea găsi telefonul" și chiar dacă ar fi fost găsit, "șansele ca telefonul să funcționeze erau aproape de zero", a spus el.

"Dar într-o zi, m-am uitat în apă și era foarte limpede în acea zi, așa că am observat ceva pe fundul apei. M-am scufundat și era telefonul meu." Am adus telefonul acasă, l-am pus într-un sertar și "am uitat de el".

"Am decis să încerc să-l încarc și atunci, spre surprinderea mea, s-a aprins și am găsit videoclipul cu momentul în care îl pierdusem. Telefonul funcționează perfect, dar există puțină deteriorare din cauza apei pe ecran."

Ce să faci dacă iPhone-ul tău se udă

Potrivit Apple, iPhone-ul 11 este "rezistent la stropire, apă și praf" și poate rezista să fie scufundat în apă până la aproximativ 6,5 picioare și până la 30 de minute.

Apple recomandă că, dacă un lichid, altul decât apa, stropșește iPhone-ul, ar trebui să clătiți zona afectată cu apă de la robinet, apoi ștergeți telefonul cu un șervet moale, fără scame și asigurați-vă că telefonul este uscat înainte de a-l deschide pentru SIM.

Pentru a usca iPhone-ul, loviți-l ușor cu mâna, cu conectorul Lightning sau USB-C în jos, pentru a îndepărta excesul de lichid. Telefonul ar trebui lăsat într-o zonă uscată cu puțină circulație a aerului. Plasarea iPhone-ului în fața unui ventilator care suflă aer rece direct în conectorul Lightning sau USB-C poate ajuta în procesul de uscare, scrie Newsweek.

"Nu uscați iPhone-ul folosind o sursă externă de căldură sau inserați un obiect străin, cum ar fi un bețișor de bumbac sau un prosop de hârtie, în conectorul Lightning sau USB-C. iPhone-ul dumneavoastră vă poate avertiza dacă există lichid în conectorul Lightning sau USB-C atunci când conectați un cablu sau un accesoriu la iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR sau ulterior."

Dacă iPhone-ul tău s-a udat, nu încărca dispozitivul până când nu este complet uscat, deconectând toate dispozitivele. "Utilizarea accesoriilor sau încărcarea atunci când este ud ar putea deteriora iPhone-ul. Așteptați cel puțin 5 ore înainte de a încărca cu un cablu Lightning sau USB-C sau de a conecta un accesoriu," a anunțat compania.

Call of Duty: Black Ops 6 va fi disponibil în curând. Cum puteți accesa versiunea beta
Call of Duty: Black Ops 6 va fi disponibil în curând. Cum puteți accesa versiunea beta
Call of Duty: Black Ops 6 va fi disponibil în varianta beta early access începând cu 30 august, iar open beta-ul va începe o săptămână mai târziu, pe 6 septembrie. Anul acesta aduce o...
Descoperire revoluționară: o posibilă peșteră pe lună ar putea fi folosită drept bază umană de cercetare
Descoperire revoluționară: o posibilă peșteră pe lună ar putea fi folosită drept bază umană de cercetare
O echipă de cercetători susține că a descoperit o peșteră pe Lună, bazându-se pe imagini radar ale suprafeței lunare, pe care o consideră un potențial loc pentru stabilirea unei...
#telefon cazut in apa, #recuperare telefon, #inregistrare video , #iphone
  1. Call of Duty: Black Ops 6 va fi disponibil în curând. Cum puteți accesa versiunea beta
  2. Descoperire revoluționară: o posibilă peșteră pe lună ar putea fi folosită drept bază umană de cercetare
  3. Impozitul pe venit nu va ajunge la 16% în 2025 și nici TVA-ul nu va crește, spune ministrul Finanțelor. "Nu s-au purtat niciun fel de discuţii"
  4. Cât mai poate rezista sistemul energetic din România pe fondul caniculei extreme. Efectele devastatoare pe care le-ar putea avea o pană generalizată de curent
  5. TikTok se confruntă din nou cu probleme legate de adolescenți. Ce au observat autoritățile
  6. Motivul pentru care Elon Musk protestează și mută sediile SpaceX și X din California în Texas
  7. Funcția de pe WhatsApp care îmbunătățește comunicarea cu persoanele dragi
  8. 5 sfaturi utile ca să reușești să îți crești mica afacere
  9. România a cedat rușinosul loc 1 la rata inflației în UE. Cine ne-a depășit după cinci luni
  10. Google și Microsoft consumă mai multă energie electrică decât unele țări