Cum s-a trezit un român cu contract la Digi fără voia lui. Angajatul care a semnat actele din partea companiei, 8 luni de închisoare

Marti, 06 Decembrie 2022, ora 03:40
7108 citiri
Cum s-a trezit un român cu contract la Digi fără voia lui. Angajatul care a semnat actele din partea companiei, 8 luni de închisoare
Un român s-a trezit client al unei companii de telefonie fără să-și fi dat acordul FOTO Pixabay

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din orașul argeșean Topoloveni, agent de vânzări în cadrul operatorului de telefonie mobilă Digi, a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu amânare și la plata unor despăgubiri în valoare de 5000 de lei, fiind găsit vinovat de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Sentința, dată de Judecătoria Topoloveni, pe 2 decembrie 2022, nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară.

Agentul de vânzări Digi a ajuns în situația să fie condamnat penal după ce a încheiat un contract de telefonie mobilă pe numele unui cetățean fără ca acesta să-și dea acordul și fără să semneze actele cum ar fi fost normal.

Client fără să știe al operatorului de telefonie Digi s-a trezit că este sunat, pe data de 16 ianuarie 2020, de un reprezentant al firmei care i-a comunicat că are restante două facturi de telefonie mobilă.

Inițial a explicat apelantului că cel mai probabil este o confuzie, el nefiind beneficiar al serviciilor DIGI, dar pentru că numele lui figura în baza de date a societății ca datornic și semnatar de contract, a fost invitat la sediul firmei pentru clarificarea situației. Aici a aflat cum de a ajuns client fără să vrea al firmei respective.

Anterior acestui episod, ”clientul” rugase un prieten să-l ajute cu un contract de vânzare-cumpărare, acestuia trimițându-i o fotografie a actului de identitate, prin aplicația WhatsApp.

Respectivul prieten a recunoscut că el este vinovatul, dar la mijloc a fost doar o confuzie.

În momentul în care a vrut să-și facă el contract cu DIGI, a trimis din greșeală agentului de vânzări fotografia altui buletin, convins fiind că este al lui.

Chiar și așa, această banală greșeală l-a costat pe agentul de vânzări al societății de telefonie mobilă. Omul nu avea voie să întocmească un contract pe numele unei persoane care nu și-a dat acordul și nu a semnat personal actele.

Ca atare, judecătorii din Topoloveni au considerat că vina îi aparține, și au decis să-l condamne. Pe lângă pedeapsa de 8 luni cu amânare, agentul a plătit valoarea celor două facturi restante, dar și 5000 de lei, cu titlu de despăgubire și 600 lei, cheltuieli judiciare. Instanța a decis ca respectivul contract să fie anulat.

Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
Începe fiecare apel telefonic cu "Bateria mea este aproape descărcată". Sfaturi istețe de viață pe care nu le-ai mai auzit niciodată
Începe fiecare apel telefonic cu "Bateria mea este aproape descărcată". Sfaturi istețe de viață pe care nu le-ai mai auzit niciodată
Dacă petreci mult timp pe internet, poți avea senzația uneori că ai văzut tot ce era de văzut. Buzzfeed.com a publicat recent mai multe trucuri de viață de pe Quora, o platformă online...
#telefonie mobila, #Digi, #contract, #telefon, #factura, #restante , #stiri sociale