Amendă după aglomerația infernală de la telegondola defectă din Sinaia: Oamenii au stat luni ore în șir la o coadă ca să ajungă la pârtie

Marti, 24 Ianuarie 2023, ora 09:18
4294 citiri
Amendă după aglomerația infernală de la telegondola defectă din Sinaia: Oamenii au stat luni ore în șir la o coadă ca să ajungă la pârtie
Turiști așteptând la coadă FOTO tvr

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a dat o amendă de 15.000 de lei, în cazul telegondolei din Sinaia, în urma problemelor tehnice de luni, 23 ianuarie, când oamenii au stat ore în șir la o coadă imensă ca să ajungă la pârtie, în timp ce telegondola era defectă, iar biletele erau puse în vânzare în continuare.

Luni s-a creat o coadă uriașă la telegondola care face legătura între cota 1.400 și 2.000, „din cauza depunerilor de gheață și chiciură în zona rolelor, a cablului și a pilonilor. Mai mult, la încercarea de degivrare a sistemului, două role s-au spart și au fost înlocuite”, a anunțat ANPC într-un comunicat.

Instalația nu a funcționat timp de 4 ore, însă biletele au fost puse în vânzare în continuare până când oamenii s-au revoltat.

În urma reclamațiilor oamenilor nemulțumiți că așteaptă degeaba, cartelele au fost suspendate.

Un control a fost demarat imediat, o echipă ANPC fiind trimisă la fața locului, unde au fost găsite mai multe nereguli, operatorul tehnic fiind amendat cu suma de 15.000 de lei.

O altă măsură luată de cei de la ANPC a fost cea de a obliga operatorul să returneze banii pe care oamenii i-au plătit pentru serviciile care nu au fost prestate.

#telegondola Sinaia, #amenda, #anpc, #aglomeratie, #defectiune , #ANPC