Telemedicina vine în ajutorul părinților și al medicilor pediatri

Advertorial
Miercuri, 31 Mai 2023, ora 17:50
5519 citiri
Telemedicina vine în ajutorul părinților și al medicilor pediatri
FOTO: ringdoc.ro

Telemedicina este un serviciu de asistență medicală la distanță, care a luat amploare în timpul pandemiei Covid-19. În România, există mai multe platforme de telemedicină care permit accesul la consultații medicale online, indiferent de distanța dintre medic și pacient.

Una dintre cele mai avansate aplicații de telemedicină din România, Ringdoc, a fost creată de către Ascend NetSolutions, o companie de software care are în portofoliu alte aplicații de succes precum Star Taxi, Oliviera și Bringo.

Lansată în 2021, aplicația de telemedicină Ringdoc respectă toate Normele de aplicare ale Telemedicinii și GDPR, care stabilesc condițiile pe care trebuie să le îndeplinească orice platformă online de consultații medicale.

Aplicația pune la dispoziția pacienților, până în acest moment, 24 de specializări medicale, având peste 250 de medici colaboratori care oferă consultații. Platforma Ringdoc este foarte apreciată de către românii din diaspora, care au dificultăți în a găsi un medic român disponibil, precum și de către cei din orașele mari, cu trafic aglomerat. Prin intermediul aplicației Ringdoc, imediat după ce video consultul a avut loc, pacienții primesc raport medical, scheme de tratament, precum și rețete medicale. De asemenea, au posibilitatea de a își crea profile asociate aceluiași cont pentru alte persoane aflate în îngrijire, precum copii și părinți.

Statistic, cele mai accesate specialități medicale din aplicația Ringdoc sunt: pediatria, dermatologia, urologia, gastroenterologia, medicina de familie și medicina internă.

Pediatria a devenit rapid una dintre cele mai accesate specialități medicale. Motivul este, așa cum au arătat toate mesajele de feedback de la utilizatorii aplicației, că părinții care au copii cu diverse simptome și au nevoie de îndrumare medicală au înțeles imediat avantajul de a intra în contact cu un medic în câteva minute prin apel video, de a primi rețetă online și de a avea un dosar electronic cu tot istoricul medical al copilului în aplicația Ringdoc.

Pe lângă consultațiile medicale clasice unde Ringdoc adresează si acoperă majoritatea afecțiunilor, o componentă importanta este deținută de consilierea psihologică și psihiatrică.

Avantajul principal al aplicației de telemedicină Ringdoc care operează independent față de o clinică clasică este ca oricine are nevoie de o consultație medicală poate intra rapid, în aceeași zi sau în câteva minute într-o consultație medicală online. Totul din confortul propriei case, fără deplasări prin trafic, fără așteptat pe holuri, fără riscul de a contacta alte boli în zona de așteptare.

Eveniment Quarterly Report

Percheziții la Spitalul Marius Nasta, unde mai mulți medici sunt suspectați că au luat mită pentru operații
Percheziții la Spitalul Marius Nasta, unde mai mulți medici sunt suspectați că au luat mită pentru operații
Ofițerii anticorupție au descins în mai multe cabinete de chirurgie toracică de la Institutul "Marius Nasta" din Capitală și fac percheziții miercuri, 20 septembrie. Anchetatorii...
Se vor impozita câștigurile obținute la nunți și botezuri? Răspunsul șefului guvernului
Se vor impozita câștigurile obținute la nunți și botezuri? Răspunsul șefului guvernului
Premierul Marcel Ciolacu a precizat, vineri, la Buzău, că încă nu şi-a asumat proiectul de lege privind măsurile fiscale şi a anunţat că va avea, luni dimineaţă la ora 9.00, o nouă...
#telemedicina, #medicina, #medici , #stiri sanatate