Televizoarele inteligente: Ghidul complet de achiziție

Advertorial
Vineri, 29 Septembrie 2023, ora 11:14
3222 citiri
Televizoarele inteligente: Ghidul complet de achiziție
FOTO: kivismart.ro

A cumpăra un televizor nou reprezintă o alegere semnificativă. La ce detalii trebuie să acordați atenție? Care sunt tehnologiile ce vă garantează o experiență vizuală de excepție? Care sunt specificațiile sistemului său de operare? Vă oferim, împreună cu KIVI, un cunoscut producător european de televizoare Smart, un manual detaliat pentru a vă ghida spre opțiunea perfectă.

Astfel, atunci când vă îndreptați atenția spre un televizor recent, luați în considerare aceste sfaturi și cu siguranță veți fi satisfăcuți de selecția realizată. Unde va fi așezat aparatul dumneavoastră?

Este crucial să determinați cel mai potrivit loc pentru televizor, deoarece amplasarea acestuia influențează specificațiile necesare. De pildă, dacă doriți să-l instalați în bucătărie, posibil să aveți nevoie de un audio mai limpede și funcționalitate vocală. Pentru o cameră destinată copiilor, elemente precum controlul parental și o structură solidă sunt esențiale. Ulterior, luați o hotărâre în privința modului de montare: pe un perete, într-un colț al camerei sau pe un mobilier orizontal? Aceasta vă va indica dacă aveți nevoie de accesorii suplimentare și vă va da indicii privind dimensiunea ideală a televizorului. Un principiu de bază este ca dimensiunea ideală a ecranului să fie echivalentă cu jumătate din distanța dintre televizor și locul din care se va privi. Dacă doriți să-l poziționați în living, evaluați distanța dintre canapea și locul propus și divizați rezultatul în două pentru a găsi dimensiunea perfectă.

Pentru modelele Smart de la KIVI, dimensiunile frecvent alese sunt 32'', 40'' și 43''. Desigur, cea mai simplă metodă este de a plasa televizorul pe o piesă de mobilier, precum o comodă. Cu toate acestea, dacă spațiul nu permite, majoritatea televizoarelor moderne pot fi montate pe perete folosind suporturi dedicate. Dacă ecranul va fi privit din mai multe direcții, un suport pivotant ar fi ideal.

În final, vă sugerăm să așezați televizorul lângă o priză electrică, pentru a evita orice inconvenient. Asigurați-vă și că locul ales nu este în lumina directă a soarelui pentru a evita reflexii deranjante pe ecran.

1. Caracteristicile ecranului televizorului - ce să căutăm?

Alegerea caracteristicilor ecranului depinde în mare măsură de tipul de conținut pe care doriți să-l vizionați. Pentru simpla vizionare a programelor TV, un ecran HD sau Full HD este suficient. Dar dacă doriți să vă bucurați de filme cu o dinamică bogată și în detalii impresionante, optați pentru un televizor 4K (sau Ultra HD) care oferă o imagine mai realistă datorită densității ridicate de pixeli.

Televizoarele moderne, precum cele de la KIVI, vin cu tehnologii software inovatoare:

Controlul Super Contrast - ajustează contrastul în zone specifice ale imaginii, dând adâncime zonelor întunecate.

Max Vivid - mărește luminozitatea în funcție de conținut, oferind o imagine optimă.

MEMC - asigură o mișcare fluidă în scenele rapide.

Pentru pasionații de jocuri, televizoarele KIVI oferă modul de joc, care maximizează performanța procesorului pentru gameplay. Cu tehnologia HDR în creștere, KIVI sugerează să optați pentru un televizor cu suport HDR pentru culori și detalii realiste.

2. Sistemul de operare - care este cel mai potrivit?

Se întâlnesc frecvent trei sisteme de operare: Android TV, Tizen OS și WebOS. Cu toate acestea, Android TV este în frunte datorită numărului său vast de aplicații. Ultima versiune, Android TV 11, dispune de peste 10 mii de aplicații, iar gama KIVI se bazează pe acest sistem.

3. Ce trebuie să știm despre hardware?

Când investiți într-un televizor pentru următorii ani, este recomandat să alegeți modele recente cu procesoare de ultimă generație. KIVI, de exemplu, utilizează un chipset cu performanțe cu 30% superioare mediei de pe piață. De asemenea, verificați numărul de porturi pentru a putea conecta diverse dispozitive externe.

Calitatea sunetului - Depinzând de dimensiunea camerei, difuzoarele integrate pot fi suficiente sau, pentru un spațiu mai generos, s-ar putea dori un sistem audio extern.

Așadar, alegerea televizorului potrivit presupune o analiză atentă a nevoilor și preferințelor dumneavoastră. Televizoarele KIVI oferă o gamă variată de opțiuni și tehnologii care pot satisface cerințele cele mai diverse.

4. Ce alegeri oferă avantaje suplimentare?

Este convenabil ca televizorul tău Smart să includă din start cât mai multe aplicații localizate. Acest lucru este posibil dacă producătorul este partener oficial al unor giganti precum Google, Netflix etc. Aplicațiile oficiale (nu cele piratate), la fel ca sistemul de operare oficial, funcționează corect, nu se blochează și se actualizează în mod regulat.

În esență, alegerea unui televizor este simplă: trebuie să știi unde îl vei instala și cum îl vei folosi - doar pentru a urmări programe TV sau ca un dispozitiv complet de divertisment, cu jocuri, învățare, dans și muzică. În funcție de scopul gadgetului, alegeți anumite caracteristici și funcții.

Despre KIVI

KIVI este o companie internațională înființată în 2016, având sediul european la Budapesta. Activitatea sa principală constă în dezvoltarea și producția de televizoare Smart, distribuite în Europa și Asia. Departamentul de Cercetare și Dezvoltare este situat în Ucraina și China. Până în prezent, s-au vândut mai mult de 1,5 milioane de dispozitive. KIVI este partener certificat al Google și Netflix.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Volumul tranzacțiilor imobiliare redus la jumătate în 2023 – TradeVille
Volumul tranzacțiilor imobiliare redus la jumătate în 2023 – TradeVille
Tendințe In Evoluția Activității Economice Pentru Următoarele 3 Luni In cadrul anchetei de conjunctura, aferenta lunii februarie 2024, managerii din industria prelucrătoare estimează,...
Romania are peste 110.000 de prosumatori cu o putere instalata de 1.400 MW. Numarul acestora a inceput sa scada de anul trecut
Romania are peste 110.000 de prosumatori cu o putere instalata de 1.400 MW. Numarul acestora a inceput sa scada de anul trecut
Numarul prosumatorilor depaseste 110.000, iar puterea instalata era de peste 1.400 MW, la 31 decembrie 2023, inregistrandu-se o incetinire in ceea ce priveste numarul acestora in ultima luna a...
#televizoare, #televizoare inteligente , #televizoare