Temperaturile vor scădea brusc la începutul săptămânii viitoare. Meteorolog: "Să ne bucurăm de acest weekend"

Sambata, 25 Martie 2023, ora 09:08
2054 citiri
Temperaturile vor scădea brusc la începutul săptămânii viitoare. Meteorolog: "Să ne bucurăm de acest weekend"
Zonă în care vremea este caldă în weekend FOTO Pixabay

Vremea va fi neobișnuit de caldă sâmbătă și duminică, 26 martie, în sudul și estul țării, unde temperaturile vor urca până la 25 de grade Celsius.

La începutul săptămânii viitoare, chiar de luni, 27 martie, aerul tropical din nordul Africii va fi înlocuit treptat de o masă de aer rece, polar, dinspre nordul Europei.

Meteorologul ANM Mihai Timu a declarat pentru Digi24 că vor fi alternanțe termice în perioada următoare.

"Să ne bucurăm de acest weekend cu temperaturi acceptabile, cu o vreme deosebit de caldă în sud și est, se vor depăși frecvent 20 de grade Celsius la prânz. Vor fi chiar și 25 de grade în Moldova și Muntenia.

În schimb, în vest și nord-vest, temperaturile scad față de vineri, vor fi nori și temporar va ploua. Seara vor fi ploi torențiale, cu descărcări electrice, care apoi se vor extinde în restul țării.

Duminică, inițial vor fi ploi slabe în est, după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice în Moldova, Dobrogea, Muntenia. În rest, încă vor fi temperaturi peste norme, cu valori între 14 si 21 de grade Celsius.

Schimbarea radicală se va întâmpla în prima parte a săptămânii următoare.

Acest aer cald tropical din nordul Africii care ne influențează în weekend va fi înlocuit treptat de o masă de aer rece, polar, dinspre nordul și centrul Europei, așa că luni vremea se răcește în jumătatea de vest. Vor fi temperaturi apropiate de normal, deși încă va fi bine pentru est și sud-est.

Marți și miercuri în toata țara vor fi valori sub normele climatologice, cu maxime între 3 - 11 grade Celsius în sud, iar noaptea vor fi valori negative și, local, burniță.

Vântul se va intensifica treptat, așa că la începutul săptămânii viitoare ajungem să avem rafale de peste 55 – 60 km pe oră în est și sud est. La munte, vântul va sufla cu peste 90 km pe oră. Totodată, vor fi precipitații.

Luni, vor fi ploi în toată țara, iar marți la munte vor fi lapoviță și ninsoare", a declarat Mihai Timu.

#temperaturi weekend, #vreme calda, #racire vreme, #scadere temperatura Romania , #prognoza meteo