Avertisment dur din partea meteorologilor. Ce se va întâmpla în următorii patru ani

Vineri, 09 Iunie 2023, ora 07:37
5294 citiri
Avertisment dur din partea meteorologilor. Ce se va întâmpla în următorii patru ani
Temperaturile vor crește vertiginos FOTO Facebook

Fenomenul meteorologic El Niño - asociat în general unei creşteri a temperaturilor - a început în mod oficial şi urmează ”să se consolideze în mod treptat” în lunile următoare, anunţă joi Agenţia americană de Observaţie Oceanică şi Atmosferică (NOAA), relatează AFP.

El Niño este un fenomen caracterizat de temperaturi de suprafţă mai mari la Oceanul Pacific în zona Ecuatorului, dar care are consecinţe asupra întregii planete.

”El ar putea conduce la noi recorduri de temperatură” în anumite regiuni, avertizează într-un comunicat un climatolog NOAA, Michelle L'Heureux.

În mai, Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) avertiza că perioada 2023-2027 urmează să fie aproape sigur cea mai caldă înregistrată pe Terra, din cauza efectului comun al El Nino şi încălzirii globale - provocată de emisii de gaze cu efect de seră.

El Niño are loc la intervale de doi până la şapte ani, iar climatologii preconizau de mai multe luni apariţia acestuia în acest an.

Fenomenul opus, La Nina, care tinde, din contră, să provoace o scădere a temperaturilor, era prezent de trei ani.

”În funcţie de forţa sa, El Nino poate cauza o serie de consecinţe, precum o creştere a riscului unor inundaţii puternice sau a unor secete în anumite regiuni ale lumii”, declară Michelle L'Heureux.

”Modificările climatice pot exacerba sau atenua anumite impacturi ale El Nino”, precizează ea.

În general, El Niño tinde să modereze activitatea uraganelor la Oceanul Atlantic şi să o favorizeze la Oceanul Pacific, potrivit NOAA.

Un bărbat oferă 700 de lei oricui vrea să crească un porumbel: „L-am găsit în fața blocului”
Un bărbat oferă 700 de lei oricui vrea să crească un porumbel: „L-am găsit în fața blocului”
Un bărbat din Cluj anunță pe o rețea de socializare că e dispus să dea 700 de lei unei persoane care va vrea să aibă grijă de un porumbel pe care l-a găsit în fața blocului. În...
Cristian Vasilcoiu, înlocuit de la Ministerul Muncii: ”Ca să nu aflaţi din Monitorul Oficial”
Cristian Vasilcoiu, înlocuit de la Ministerul Muncii: ”Ca să nu aflaţi din Monitorul Oficial”
Cristian Vasilcoiu a anunţat că a fost informat vineri, 21 iunie, că reprezentanţii organizaţiei PSD Dolj i-au retras sprijinul politic şi urmează să fie înlocuit din funcţia de secretar...
#temperaturi, #crestere, #vertiginos, #El Nino, #fenomen, #global, #meteo , #stiri internationale
  1. Trump încearcă să-i fure ideile lui Biden. Migranții nu mai sunt acum "animale" care "otrăvesc sângele" ţării, ci viitori "miliardari" VIDEO
  2. Amenda uriașă primită de o companie aeriană pentru că a refuzat îmbarcarea unei pasagere care era „în costum de baie”
  3. Dronele ucrainene au făcut prăpăd în Rusia și în Crimeea FOTO/VIDEO
  4. Restaurantul legendar care își închide porțile după 91 de ani de activitate. "Am putea continua încă 40 de ani, dar a venit timpul"
  5. Un copil 3 ani a murit după ce a fost prins sub roțile unui vagon de tren. Unde s-a produs tragedia
  6. Canicula oprește furnizarea apei potabile în mai multe localități din România. De când nu va mai curge apă la robinete
  7. Decizie fără precedent a Statelor Unite. Amână cu 16 luni onorarea contractelor de armament, pentru a reface stocurile Ucrainei
  8. Români umiliți de un agent de frontieră pe un aeroport dintr-un oraș spaniol. „Ne-a spus că nu suntem europeni”
  9. Armenia înfurie Israelul după ce recunoaște statul Palestina. Ambasadorul armean, convocat "pentru o mustrare severă"
  10. Lovitură pentru cea mai mare economie europeană. Prețul locuințelor continuă să scadă, inclusiv în marile orașe