Pompierii au intervenit de aproape 500 de ori in 2009

   

Pompierii au intervenit de aproape 500 de ori in 2009
Pompierii de pe raza judetului Salaj au intervenit, in cursul anului 2009, la aproape 500 de situatii de urgenta, numarul situatiilor de acest gen fiind in crestere cu 30% comparativ cu 2008, conform unui bilant facut public, luni, de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) "Porolissum" Salaj.

"In 2009, in zona de competenta a inspectoratului nostru au avut loc 492 de situatii de urgenta, din care la 464 au intervenit serviciile profesioniste, la 19 serviciile voluntare pentru situatii de urgenta si la noua situatii personalul de la locul de munca sau alte persoane", a precizat, luni, Adrian Chichisan, comandantul ISU "Porolissum" Salaj.

De mentionat ca Garda de interventie din Cehu Silvaniei din cadrul ISU Salaj intervine intr-un oras si sase comune din judetul Maramures si doua comune din judetul Satu Mare. De asemenea, pe teritoriul judetului isi desfasoara activitatea trei servicii voluntare pentru situatii de urgenta (Sarmasag, Crasna si Almas), iar pe raza municipiului Zalau exista patru servicii de acest gen, la companiile Tenaris Silcotub, Cuprom, Uzina Electrica si Michelin Silvania. Cele mai multe situatii la care au intervenit pompierii au fost incendiile (153), la care se adauga arderile necontrolate de vegetatie uscata sa a gropilor de gunoi (85) si descarcerarile datorate accidentelor rutiere (24).

Dintre incendiile, un numar important au fost provocate de instalatiile electrice defecte, cosuri si burlane de fum necuratate, fumat, jocul copiilor cu focul sau chiar actiuni intentionate. Ca urmare a incendiilor produse a rezultat distrugerea de bunuri in valoare de peste doua milioane de lei, dar au fost si bunuri salvate in valoare de aproape 11 milioane de lei. In anul 2009, o persoana a decedat, iar o alta persoana a fost ranita ca urmare a incendiilor produse. ...citeste toata stirea
Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 13:31
Sursa: AGERPRES
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor