Scandal urias in tenisul mondial: Reactia oficiala a ATP dupa acuzatiile de blaturi la nivel inalt

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 20:23
3694 citiri
Scandal urias in tenisul mondial: Reactia oficiala a ATP dupa acuzatiile de blaturi la nivel inalt
Foto: Captura BBC

ATP, forul care guverneaza tenisul masculin mondial, a reactionat oficial dupa dezvaluirile legate de meciuri aranjate pentru mafia pariurilor.

Chris Kermode, presedintele ATP, sustine ca este la curent cu aceste informatii, care sunt cercetate de o comisie independenta.

In acelasi timp, el este convins ca tenisul este un sport integru, iar dezvaluirile din presa internationala nu sunt reale.

"Suntem constienti ca exista acest risc in orice sport, insa sunt sigur ca tenisul este un sport unde integritatea este la loc de cinste. In 2008, toate organismele din tenis s-au reunit si au format Comisia pentru Integritatea Tenisului, care este o entitate independenta al carei obiectiv este identificarea si acuzarea cazurilor de meciuri aranjate.

Fiecare informatie pe care Comisia pentru Integritatea Tenisului o primeste este investigata asa cum trebuie. Atunci cand avem o ancheta pe rol, acest lucru nu devine public. Si asta se intampla si acum si poate de aceea publicul crede ca nu se intampla nimic. Insa va asigur ca aceste informatii sunt investigate asa cum trebuie, este in interesul tenisul ca acest lucru sa se intample", a spus seful ATP pentru BBC.

Scandalul secolului in tenis: Novak Djokovici recunoaste: Mi-au propus 200 de mii de dolari!

O ancheta jurnalistica realizata de catre cei de la BBC in colaborare cu BuzzFeed a relevat faptul ca mai multi tenismeni de top sunt suspectati ca au trucat partide in ultimul deceniu.

Conform sursei citate, Comisia pentru Integritatea Tenisului, entitatea care trebuie sa asigure integritgatea tenisului, a primit informatii ca 16 jucatori din Top 50 ATP ar fi trucat partide, insa a ales sa musamalizeze totul. Printre acestia se afla si castigatori de turnee de Grand Slam, carora li s-a permis sa joace in continuare, in pofida suspiciunilor.

Cel mai mare scandal din istoria tenisului: dezvaluiri incendiare facute de BBC

Investigatia a inceput in 2007, dupa un meci dintre Nikolay Davydenko si Mratin Vassallo Arguello. Cei doi jucatori au fost gasiti nevinovati, insa ancheta a continuat, iar o echipa a Comisiei a descoperit o intreaga retea, de pe urma careia ar avea de castigat mafia pariurilor din Rusia, nordul Italiei si Sicilia.

Echipa de anchetatori a recomandat, in 2008, investigarea a 28 de jucatori de tenis, insa Comisia nu a facut nimic.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#ATP scandal tenis, #scandal meciuri trucate tenis, #blaturi tenis masculin , #ATP