Azarenka a castigat finala Australian Open. Ghinion teribil pentru Na Li

Sambata, 26 Ianuarie 2013, ora 13:35
5452 citiri
Azarenka a castigat finala Australian Open. Ghinion teribil pentru Na Li

Jucatoarea Victoria Azarenka, ocupanta primei pozitii in clasamentul WTA, a castigat, sambata, turneul de Grand Slam de la Melbourne. Sportiva din Belarus s-a impus in finala Australian Open in fata chinezoaicei Na Li, in trei seturi, scor 4-6, 6-4, 6-3.

Desi pornea ca favorita in ultimul act, Azarenka a avut un start de partida destul de slab, permitandu-i chinezoaicei sa-si adjudece primul set cu 6-4. Liderul WTA si-a regasit usor forma incepand cu setul secund, pe care l-a castigat cu 6-4, profitand si de o accidentare a adversarei sale.

Decisivul se anunta spectaculos si tensionat, insa Na Li s-a accidentat din nou cand se afla la conducere, scor 2-1. Chinezoaica a avut din nou probleme cu gleza si s-a prabusit pe teren, lovindu-se si la cap. Destul de speriata, jucatoarea a revenit pe teren dupa ce a fost consultata de medici, insa prestatia ei a avut de suferit.

A fost la un pas sa revina pe final, dar in cele din urma a pierdut decisivul cu 3-6, motiv pentru care Azarenka si-a manifestat bucuria intr-un mod retinut.

In urma acestui succes, tenismena din Belarus si-a aparat titlul castigat anul trecut la Melbourne si si-a pastrat pozitia de lider in clasamentul mondial.

Finala Australian Open a fost transmisa in direct pe site-ul Ziare.com.

Desfasurarea partidei:

Azarenka - Na Li 6-3 / 6-4 / 4-6

13:24 Azarenka castiga cu 6-3 cel de-al treilea set si castiga finala! Jucatoarea din Belarus nu se bucura, parca in semn de respect pentru Na Li, dar izbucneste in lacrimi.

12:56 Na Li revine pe teren in uralele publicului.

12:50 Na Li s-a accidentat si a parasit terenul pentru a primi ingrijiri medicale. Chinezoaica acuza dureri la glezna dreapta dupa, dar si la cap, ea lovindu-se in momentul caderii.

12:27 Azarenka isi revine si se impune cu 6-4 in cel de-al doilea set, trimitand finala in decisiv.

12:03 Na Li iese de pe teren pentru a primi ingrijiri medicale. Revine dupa cinci minute cu glezna dreapta bandajata.

11:40 - Chinezoaica a castigat primul set cu destul de multe emotii. Desi la un moment era condusa cu 5-2, Azarenka a recuperat doua seturi si a reintrat in lupta. Na Li s-a impus in cele din urma cu 6-4.

10:45 - A inceput finala.

Azarenka si Na Li s-au mai intalnit de noua ori pana acum in circuitul mondial, rezultatele fiind usor favorabile jucatoarei din Belarus, scor 5-4.

Victoria Azarenka (23 ani) este lidera ierarhiei WTA, in timp ce chinezoaica Na Li (30 ani) ocupa locul sase.

Editia de anul trecut a Australian Open a fost castigata de Azarenka.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#finala Australian Open 2013, #Azarenka victorie Australian Open, #finala Azarenka Na Li, #Azarenka lider WTA , #Australian Open