Djokovici a castigat Australian Open dupa o finala-record cu Nadal

Duminica, 29 Ianuarie 2012, ora 16:42
9873 citiri
Djokovici a castigat Australian Open dupa o finala-record cu Nadal

Novak Djokovici a castigat, duminica, turneul de Grand Slam de la Australian Open, dupa ce l-a invins in finala pe Rafael Nadal.

Sarbul s-a impus in cinci seturi, la capatul unui meci care a durat cinci ore si 53 de minute, cel mai lung din istoria Australian Open.

Nadal s-a impus dramatic in primul set, scor 7-5, dupa ce ambii jucatori s-au aflat la conducere, dar urmatoarele doua, de altfel si cele mai scurte din aceasta finala, au fost adjudecate clar de Djokovici, 6-4, respectiv 6-2.

Au urmat doua seturi extrem de disputate si echilibrate, care au contribuit decisiv la doborarea recordului de timp. Nadal l-a castigat pe cel de-al patrulea, scor 7-6, restabilind egalitatea si trimitand finala in jocul decisiv, care i-a revenit actualului lider mondial, Djokovici, scor 7-5.

"In primul rand, Rafa e unul dintre cei mai buni jucatori din istorie, am scris istorie impreuna azi, imi pare rau ca nu pot exista doi invingatori. imi doresc si sper sa mai avem multe finale ca aceasta. A fost un meci foarte lung, vreau sa multumesc tuturor, multumesc publicului, ei fac ca Australian Open sa fie atat de special. E o placere sa joc aici. Le multumesc tuturor celor care fac acest turneu posibil!", a declarat Djokovici, la finalul meciului.

"Vreau sa-l felicit pe Novak si pe echipa lui, fac niste lucruri extraordinare. In al doilea rand, multumesc echipei mele, sunt multi ani in circuit, e a doua finala pe care o joc aici, Sunt fericit ca am ajuns aici, multumesc ca ati fost alaturi de mine. Aici ma simt ca acasa, e poate cel mai primitor turneu, va multumesc foarte mult. Ultimul lucru, dar poate cel mai important: multumesc foarte mult celor din tribuna. Am avut doua saptamani fantastice cu toata dragostea pe care mi-ati aratat-o, abia astept sa ma intorc la anul.", a afirmat si Rafael Nadal.

Sarbul a obtinut a saptea victorie consecutiva in fata lui Nadal, din tot atatea finale disputate, dar si al treilea titlu de Mare Slem la rand in fata ibericului, dupa Wimbledon si US Open in 2011

Ati putut urmari, in format LIVE Text, pe site-ul Ziare.com, finala turneului de Grand Slam Australian Open, disputata de jucatorii Rafael Nadal si Novak Djokovici.

Desfasurarea partidei:

Nadal - Djokovici 7-5 / 4-6 / 2-6 / 7-6 / 5-7

16:37 - Victorie pentru Djokovici! Sarbul se impune in setul decisiv si castiga Australian Open!

15:23 - Nadal se impune greu in setul patru si impinge finala in decisiv.

14:00 - Sarbul a rasturnat meciul in favoarea sa, impunandu-se in setul 3 cu 6-2. Ibericul a comis mai multe greseli si pare descurajat de situatie.

13:10 - Djokovici egaleaza situatia la seturi dupa un set secund pe care l-a dominat.

12:05 - Nadal se impune intr-un prim set marcat de numeroase rasturnari de situatie.

10:45 - Incepe finala Australian Open!

INFO - Meciul este arbitrat din scaun de Pascal Maria.

INFO - Djokovici a castigat ultimele sase finale consecutive disputate cu Nadal.

Pana in prezent Nadal si Djokovici s-au intalnit de 29 de ori, spaniolul adjudecandu-si 16 meciuri, in timp ce sarbul s-a impus de 13 ori.

Parcursul celor doi pana in finala:

Rafael Nadal

Semifinale: Roger Federer 6-7, 6-2, 7-6, 6-4

Sferturi: Tomas Berdych 6-7, 7-6, 6-4, 6-3

Optimi: Feliciano Lopez 6-4, 6-4, 6-2

16-imi: Lukas Lacko 6-2, 6-4, 6-2

Turul 2: Tommy Haas 6-4, 6-3, 6-4

Turul 1: Alex Kuznetsov 6-4, 6-1, 6-1

Novak Djokovici

Semifinale: Andy Murray 6-3, 3-6, 6-7, 6-1, 7-5

Sferturi: David Ferrer 6-4, 7-6, 6-1

Optimi: Lleyton Hewitt 6-1, 6-3, 4-6, 6-3

16-imi: Nicolas Mahut 6-0, 6-1, 6-1

Turul 2: Santiago Giraldo 6-3, 6-2, 6-1

Turul 1: Paolo Lorenzi 6-2, 6-0, 6-0

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură pentru Rafael Nadal, pe terenul care-i poartă numele, la turneul pe care l-a câștigat de 12 ori VIDEO
Lovitură pentru Rafael Nadal, pe terenul care-i poartă numele, la turneul pe care l-a câștigat de 12 ori VIDEO
Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal a fost învins miercuri în turul al doilea al turneului ATP 500 de la Barcelona, pe care l-a câștigat de 12 ori. Australianul Alex de Minaur (25 de...
”Regele” Nadal a jucat primul meci pe zgură după 2 ani. Cum s-a descurcat la ATP Barcelona, pe terenul care-i poartă numele VIDEO
”Regele” Nadal a jucat primul meci pe zgură după 2 ani. Cum s-a descurcat la ATP Barcelona, pe terenul care-i poartă numele VIDEO
Tenismenul spaniol Rafael Nadal s-a calificat marți în turul secund al turneului ATP 500 de la Barcelona, jucând primul său meci pe zgură după aproape 2 ani, de la Roland-Garros 2022....
#Novak Djokovici, #Rafael Nadal, #Nadal Djokovici Australian Open, #Djokovici victorie Australian Open , #Australian Open