Se amana Australian Open 2020? Anuntul facut de organizatori

Marti, 07 Ianuarie 2020, ora 16:01
6294 citiri
Se amana Australian Open 2020? Anuntul facut de organizatori
Foto: Twitter/Australian Open

Organizatorii Openului Australiei la tenis, s-a declarat optimisti, marti, in privinta desfasurarii in bune conditii a primului turneu de Mare Slem al anului, in ciuda incendiilor devastatoare cu care se confrunta tara lor, informeaza L'Equipe.

Orasul Melbourne este acoperit de mai multe zile de un nor de fum toxic, iar mai multi tenismeni, printre care si sarbul Novak Djokovic, presedintele Consiliului jucatorilor din cadrul ATP, s-au exprimat in favoarea unei amanari in cazul in care fumul incendiilor, care au facut pana acum 25 de morti, va ameninta sanatatea jucatorilor.

Presedintele Federatiei australiene de tenis, Craig Tiley, a precizat ca nu ia in calcul o astfel de masura, afirmand ca au fost adoptate toate masurile necesare pentru protejarea jucatorilor.

"Tinand cont de informatiile de care dispunem pentru moment - cu calificarile care vor avea loc saptamana viitoare - previziunile sunt bune. Nu preconizam nicio intarziere si am luat masuri suplimentare pentru a garanta ca Australian Open se va putea desfasura asa cum este prevazut", a spus Tiley.

"Incendiile cele mai apropiate sunt la cateva sute de kilometri de oras", a adaugat el, subliniind ca sanatatea si securitatea jucatorilor, a personalului si suporterilor reprezinta o prioritate. "Am alocat mijloace suplimentare considerabile pentru analiza, urmarire si logistica, pe tot parcursul turneului. La fata locului vor fi experti in meteorologie si calitatea aerului care vor analiza toate datele disponibile in direct si vor evalua in timp real calitatea aerului la Melbourne Park", a mai afirmat presedintele Tennis Australia.

Prezenta unui eventual fum toxic va fi tratata in acelasi mod ca si o caldura sau o ploaie exceptionala, arbitrii putand intrerupe meciul daca supravegherea atmosferica va stabili ca este periculos pentru a continua. Melbourne Park dispune de trei terenuri acoperite si opt terenuri interioare, riscul unei anulari a turneului fiind minim.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#amanare Australian Open, #incendii Australia , #Australian Open