Victorie istorica! Tecau a castigat Australian Open la dublu mixt

Duminica, 29 Ianuarie 2012, ora 09:46
9275 citiri
Victorie istorica! Tecau a castigat Australian Open la dublu mixt

Perechea romano-americana Horia Tecau/Bethanie Mattek-Sands a castigat, duminica dimineata, finala turneului de Grand Slam Australian Open in proba de dublu mixt.

Cei doi au invins in ultimul act al primului turneu de Mare Slem al anului cuplul Elena Vesnina/Leander Paes (Rusia/India), scor 6-3, 5-7, 10-3.

Tecau si Mattek-Sands au castigat fara mari probleme primul set, insa si-au iesit din ritm in cel de-al doilea, dupa ce jocul a fost intrerupt de o ploaie scurta la scorul de 4-2 in favoarea perechii romano-americane.

Vesnina si Paes au restabilit egalitatea si apoi s-au impus cu 7-5, egaland situatia la unu si trimitand meciul in tie-breakul decisiv al setului al treilea, castigat clar de Tecau/Mattek Sands, scor 10-3.

Horia Tecau a obtinut astfel primul titlu de Grand Slam din cariera, dupa ce in 2010 si 2011 a disputat finala probei de dublu la Wimbledon, alaturi de suedezul Robert Lindstedt.

Acesta este primul succes de acest fel pentru un jucator roman din 1972, atunci cand Ilie Nastase a castigat turneul de dublu mixt la Wimbledon, alaturi de Rosemary Casals (SUA).

Ati urmarit, in format LIVE Text, pe site-ul Ziare.com, desfasurarea finalei Australian Open la dublu mixt dintre perechile Elena Vesnina/Leander Paes (Rusia/India) si Bethanie Mattek-Sands/Horia Tecau (SUA/Romania).

Desfasurarea partidei:

Tecau/Sands - Paes/Vesnina 6-3 / 5-7 / 10-3

9:15 - Final de meci! Victorie istorica pentru romanul Horia Tecau, acesta impunandu-se, alaturi de Bethanie Mattek-Sands, in finala Australian Open la dublu mixt!

9:15 - Tecau si Sands au pierdut cel de-al doilea set dupa ce au condus la un moment dat cu 4-2, iar finala a intrat in decisiv.

8:15 - Perechea romano-americana a inceput in forta meciul si, chiar daca l-a un moment dat a parut ca pierde din ritm, a reusit sa se impuna fara mari probleme in primul set.

7:42 - Incepe finala!

7:35 - Jucatorii intra pe teren si incep incalzirea oficiala.

Pana in finala, perechea Tecau/Sands, cap de serie numarul 8, a eliminat cuplurile Sania Mirza/Mahesh Bhupathi (India), Jarmilla Gajdosova/Bruno Soares (Australia/Brazilia), Yaroslava Shvedova/Andy Ram (Kazahstan/Israel) si Lucie Hradecka/Frantisek Cermak (Cehia).

Horia Tecau (locul 12 in clasamentul ATP la dublu) a mai disputat doua finale de Grand Slam, la Wimbledon (2010 si 2011), ambele pierdute alaturi de suedezul Robert Lindstedt.

Alaturi de aceeasi Bethanie Mattek-Sands, tenismanul roman s-a calificat pana in semifinalele turneului Australian Open de anul trecut.

La editia din acest an, Horia Tecau si Robert Lindstedt au acces pana in "careul de asi" al competitiei, fiind eliminati de liderii ierarhiei ATP, gemenii Bob si Mike Bryan (SUA).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Tecau finala Australian Open, #Tecau victorie Australian Open , #Australian Open