Performanta istorica in tenisul masculin: Cine termina anul pe primul loc in clasamentul ATP

Miercuri, 01 Noiembrie 2017, ora 18:17
7281 citiri
Performanta istorica in tenisul masculin: Cine termina anul pe primul loc in clasamentul ATP
Foto: Twitter/Mutua Madrid Open

Tenismanul spaniol Rafael Nadal va incheia anul pe primul loc mondial, gratie victoriei obtinute miercuri la Mastersul 1.000 ATP de la Paris-Bercy, dotat cu premii totale de 4.273.775 euro, in fata sud-coreeanului Hyeon Chung, nr. 55 mondial, in doua seturi, 7-5, 6-3, intr-o ora si 49 de minute.

Spaniolul nu mai poate fi ajuns in clasamentul ATP de elvetianul Roger Federer (2 ATP), care a declarat forfait pentru turneul de la Paris, oricare ar fi rezultatele de la ultima mare competitie a sezonului, Turneul Campionilor de la Londra, programat in perioada 12-19 noiembrie.

Este pentru a patra oara cand Rafael Nadal (31 ani) incheie anul pe primul loc mondial, dupa 2008, 2010 si 2013.

El este cel mai in varsta numar 1 mondial la final de an de la crearea clasamentului ATP in 1973 si primul peste 30 de ani.

Nadal a reusit o incredibila revenire in prim plan in 2017 castigand 6 turnee, intre care Roland Garros pentru a zecea oara si US Open pentru a treia oara.

El a pierdut totusi de patru ori in cele patru meciuri disputate cu marele sau rival Federer, inclusiv in finala Openului Australiei. Elvetianul nu a jucat insa in suficient de multe turnee pentru a-i contesta lui Nadal primul loc mondial.

Spaniolul a redevenit nr. 1 mondial pe 21 august, desi incepuse anul pe locul 9 ATP. Sezoanele 2015 si 2016 au fost dezamagitoare pentru el, fara nicio finala de Mare Slem, insa nu a iesit niciodata din top 10, din care face parte fara intrerupere incepand din 25 aprilie 2005.

In optimile turneului de la Paris-Bercy, pe care nu l-a castigat niciodata, Nadal va juca impotriva unui alt spaniol, Pablo Cuevas, nr. 36 mondial, care a dispus cu 6-7 (5), 7-6 (1), 6-2 de compatriotul sau Albert Ramos-Vinolas, nr. 24 mondial si cap de serie nr. 15.

Tot miercuri, a obtinut calificarea in optimile de finala un alt spaniol, Fernando Verdasco, invingator cu 5-7, 6-4, 7-5 in fata favoritului nr. 12, sud-africanul Kevin Anderson.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Rafael Nadal locul 1, #Rafael Nadal clasament ATP , #clasament ATP