Cupa Davis: Romania conduce Slovenia cu 2-0, dupa o victorie superba si o revenire senzationala

Vineri, 04 Martie 2016, ora 20:18
33171 citiri
Cupa Davis: Romania conduce Slovenia cu 2-0, dupa o victorie superba si o revenire senzationala
Foto: FR Tenis

Romania conduce Slovenia cu 2-0 in intalnirea de Cupa Davis, dupa doua victorii superbe reusite vineri de Marius Copil si Adrian Ungur.

In primul meci de vineri, Marius Copil l-a invins cu 3-0 pe Blaz Rola, in timp ce, in al doilea, Adrian Ungur a reusit o revenire senzationala, dupa ce a fost condus cu 2-0 la seturi, si a salvat o minge de meci in setul al patrulea.

Daca victoria lui Copil a fost una ce a parut facila, in fata unui adversar clasat cu cateva zeci de locuri mai sus, Adrian Ungur a reusit sa castige setul al treilea cu 6-3, dupa ce le pierduse cu scor identic pe primele doua, 4-6.

In setul al patrulea, la scorul de 5-4 pentru adversar, pitesteanul a salvat o minge de meci si a dus setul in tie-break, pe care l-a castigat clar. In setul decisiv, Ungur s-a distantat la 4-1, dupa care a fost egalat la 4, insa si-a pastrat sangele rece si a adus Romaniei a doua victorie din tot atatea partide, dupa mai bine de trei ore si un sfert de joc.

Sambata, Horia Tecau si Florin Mergea, aflati pe locurile 3, respectiv 11 in clasamentul de dublu, joaca impotriva perechii slovene mult mai slab clasate si ar trebui sa nu aiba probleme in a aduce Romaniei punctul decisiv si calificarea in runda urmatoare.

Toate partidele se desfasoara la Arad si conteaza pentru Grupa 1 a zonei Europa/Africa.

Romania - Slovenia 2-0

Adrian Ungur - Grega Zemlja 4-6, 4-6, 6-3, 7-6 (3), 6-4

20:18 - Adrian Ungur reuseste o revenire senzationala si castiga partida cu Zemlja! Romania conduce cu 2-0 dupa prima zi!

19:42 - Adrian Ungur reuseste sa castige setul si egaleza la 2! Revenire superba a romanului! Urmeaza setul decisiv, dupa doua ore si 40 de minute de joc.

19:34 - Ungur a salvat o minge de meci la 4-5 si a dus setul al patrulea in tie-break!

18:50 - Romanul reuseste sa reduca din diferenta, dupa un tur de forta reusit in setul al treilea, castigat cu 6-3!

18:17 - Adrian Ungur pierde si al doilea set, parand ca nu poate sa ii puna probleme serioase slovenului, care conduce cu 2-0, dupa doua seturi aproape identice.

17:32 - Adrian Ungur si-a pierdut serviciul si i-a permis slovenului sa se distanteze la 5-3 in primul set. Romanul nu a reusit breakul, astfel ca Zemlja conduce cu 1-0 la seturi.

17:00 - A inceput partida cu Ungur la serviciu!

16:55 - In curand va incepe partida!

Marius Copil - Blaz Rola 7-5, 6-3, 7-6 (5)

Cupa Davis: Marius Copil castiga clar primul meci, Romania conduce in fata Sloveniei

16:28 - Romania conduce cu 1-0 in fata Sloveniei, dupa ce Marius Copil a castigat si al treilea set! Debut perfect pentru jucatorii nostri. Urmeaza meciul lui Adrian Ungur, care va incepe in jurul orei 16:50.

15:26 - Marius Copil castiga si setul al doilea, pe care l-a dominat clar, si mai are nevoie de doar un set pentru a aduce primul punct Romaniei!

14:58 - Marius Copil castiga primul set, de mare lupta, cu destule break-uri, dupa mai bine de trei sferturi de ora de joc.

14:10 - A inceput meciul cu Copil la serviciu!

Cupa Davis: Programul meciurilor din confruntarea Romania - Slovenia

Cupa Davis: Iata componenta echipei Romaniei pentru meciul cu Slovenia

Din echipa Romaniei fac parte Marius Copil (locul 202 ATP), Adrian Ungur (locul 193 ATP), Horia Tecau (locul 3 ATP la dublu) si Florin Mergea (locul 11 ATP la dublu). Capitan nejucator este Andrei Pavel.

Din echipa Sloveniei fac parte Blaz Rola (locul 160 ATP), Grega Zemlja (locul 181 ATP), Aljaz Radinski si Tomislav Ternar, ambii in afara Top 1.000 la dublu.

Sambata va avea loc partida de dublu, iar duminica vor avea loc partidele Adrian Ungur - Blaz Rola si Marius Copil - Grega Zemlja.

Singurii jucatori care s-au mai intalnit pana acum sunt Copil si Zemlja, slovenul castigand ambele partide, disputate in calificari la turnee din 2010.

Invingatoarea acestei intalniri va avea o misiune aproape imposibila in runda urmatoare, urmand a evolua impotriva Spaniei, invingatoare in 2011 si finalista in 2012. Castigatoarea acelei intalniri va juca in Play-off-ul mondial, din luna septembrie, ce va stabili ultimele 8 echipe din cele 16 calificate pentru Grupa Mondiala a Cupei Davis din 2017, unde Romania n-a mai ajuns din 2011, cand a fost eliminata de finalista din acel an, Argentina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#romania slovenia cupa davis, #Romania Slovenia tenis, #Marius Copil Cupa Davis, #Adrian Ungur Cupa Davis, #Tecau Mergea Cupa Davis, #Romania Slovenia Cupa Davis Live , #Cupa Davis