Intalnire de foc pentru Romania in Cupa Davis: Programul partidelor

Joi, 26 Octombrie 2017, ora 19:02
2669 citiri
Intalnire de foc pentru Romania in Cupa Davis: Programul partidelor
Foto: Facebook/Davis Cup

Tenismenii Edan Leshem si Dragos Dima se vor infrunta in prima partida de simplu a intalnirii dintre echipele Israelului si Romaniei, vineri, de la ora 13,00, la Ramat Hasharon, in barajul pentru mentinerea in Grupa I a zonei Europa-Africa a Cupei Davis, potrivit tragerii la sorti efectuate joi.

Dima (25 ani), care ocupa locul 463 in clasamentul ATP la simplu, il va infrunta in premiera pe Leshem (20 ani, 285 ATP).

In al doilea meci de simplu de vineri, Dudi Sela (32 ani, 70 ATP), cel mai bun jucator israelian al momentului, il va intalni pe tanarul Nicolae Frunza (20 ani neimpliniti, 600 ATP), de asemenea, un duel in premiera.

Sambata, de la ora 14,00, va avea loc meciul de dublu, dintre cuplul Dudi Sela (173 ATP la dublu) /Jonathan Erlich (40 ani, 80 ATP) si perechea Vasile Antonescu (433 ATP) /Bogdan Borza (1.227 ATP).

Duminica, de la 15,30, are loc meciul de simplu dintre Dudi Sela si Dragos Dima, urmat de partida dintre Leshem si Frunza.

Capitan nejucator al Israelului la acest meci va fi in premiera Harel Levy (39 ani), fost numar 30 mondial, numit in functie luna trecuta, in locul lui Eyal Ran. Mor Bulis (21 ani, 590 ATP la simplu, 676 la dublu).

Capitanul Romaniei, Andrei Pavel, nu poate conta pe cei mai buni jucatori ai sai, Marius Copil, Horia Tecau sau Florin Mergea. Copil ocupa locul 78 in clasamentul mondial de simplu, iar la dublu Tecau se afla pe pozitia a 11-a, iar Mergea pe locul 49.

Romania a castigat toate cele patru confruntari cu Israelul in Cupa Davis: 4-1 la Bucuresti in 1962 in primul tur al zonei Europa, 5-0 la Bucuresti in 1969 in sferturile zonei Europa, 5-0 la Tel Aviv in 1974, in sferturile zonei Europa, 5-0 la Sibiu in 2015, in primul tur al Grupei I a zonei Europa-Africa.

Romania a pierdut ambele partide din acest an, 2-3 cu Belarus si 1-4 cu Austria, in timp ce Israelul a fost invinsa cu 5-0 de Portugalia si cu 5-0 de Ucraina.

Israel va incerca sa evite retrogradarea din Grupa I valorica pentru prima oara in ultimii 16 ani, iar Romania pentru prima oara din 1993.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Romania Israel Cupa Davis, #Romania program Cupa Davis , #Cupa Davis