Viata grea pentru tenismenele noastre in Qatar

Duminica, 12 Februarie 2012, ora 17:33
2607 citiri
Viata grea pentru tenismenele noastre in Qatar
enational.ro

Trei dintre romancele aflate in Top 100 WTA vor lua startul incepand de luni in cadrul unui turneu destul de bine ''garnisit'' financiar, e vorba de cel de la Doha, competitie de prim rang a tenisului feminin mondial dotata cu premii totale de 2.168.000 dolari.

Iata cine sunt, si ce le-au harazit acestora sortii in runda inaugurala:

* Monica Niculescu (locul 32 WTA) vs. Elena Vesnina (Rusia - 52 WTA)

* Sorana Carstea (54 WTA) vs. Jarmila Gajdosova (Australia - 40 WTA)

* Simona Halep (60 WTA) vs. Daniela Hantuchova (Slovacia - 20 WTA)

Daca Niculescu ar trece de Vesnina in turul 1 (ceea ce e si posibil sa se intample), in optimi, din pacate intr-un fel, cea mai bine cotata jucatoare a noastra in lume se va lovi, la fileu, de un nume greu al sportului cu racheta, nimeni alta decat rusoaica Vera Zvonareva (8 mondial in momentul de fata).

Si pentru Carstea se anunta ''nori grei'' la orizont, daca si ea face pasul in runda secunda, adversara urmand ai fi, tot o tenismena de elita, dintre primele 10 ale lumii, e vorba de australianca Samantha Stosur (5 WTA).

Nici pe Halep, presupunand ca depaseste faza inaugurala, n-o asteapta cer senin mai departe, la fileu (invingatoarea duelului intregal ceh, Benesova - 49 WTA vs. Strycova - 53 WTA), ca apoi sa vina Azarenka, adica numarul 1 mondial.

Editia trecuta a competitiei din resedinta Qatarului a fost castigata de Vera Zvonareva (6-4,6-4 in finala cu daneza Caroline Wozniacki).

In 2011, o singura romanca a participat la Doha, Alexandra Dulgheru, numai ca aceasta s-a poticnit inca din debut, fiind trimisa prematur acasa de catre cehoaica Zakopalova.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#turneu Doha 2012, #turnee WTA 2012, #ierarhie WTA februarie 2012, #romance in WTA , #Doha