Acuzatii grave dupa meciul Romania-Cehia: De ce nu au putut milioane de romani sa vada confruntarea la TV?

Luni, 08 Februarie 2016, ora 15:14
6384 citiri
Acuzatii grave dupa meciul Romania-Cehia: De ce nu au putut milioane de romani sa vada confruntarea la TV?
Foto: fedcup.com

Duelul dintre Romania si Cehia din sferturile de finala ale Fed Cup a starnit nemultumirea multor fani ai tenisului care nu au putut urmari meciurile la televizor.

Dolce Sport, televiziunea care detine drepturile de transmisie pentru cele mai importante competitii sportive ale momentului, nu se bucura de o acoperire mare, motiv pentru care multi romani nu au putut urmari confruntarea de la Cluj la televizor.

In aceste conditii, Marius Vecerdea, antrenorul presedintelui Klaus Iohannis si un pretendent la functia de presedinte al Federatiei Romane de Tenis, a lansat o serie de acuzatii grave la adresa lui George Cosac, actualul conducator al forului.

"Este inadmisibil ce s-a intamplat, ca milioane de oameni sa nu vada meciul. Drepturile de televizare au fost date pe nimic. 80 de mii de euro in trei ani nu inseamna nimic! Din ce stiu, cei de la Digi Sport au vrut sa ofere 35 de mii de euro doar pentru meciul cu Spania. Regulamentul prevede ca Federatia Nationala poate vinde singura drepturile de televizare pana cand se ajunge in Grupa Mondiala I. Domnul Cosac este principalul vinovat pentru ce s-a intamplat", a declarat Vecerdea pentru Ziare.com.

TVR, acuzata ca nu a platit o suma modesta pentru a transmite meciurile din Fed Cup: Care sunt primele explicatii

Marius Vecerdea a mai sustinut ca detine o inregistare audio in care Cosac ii explica pas cu pas modul in care s-au dat drepturile de televizare, la mijloc fiind si relatii de natura personala intre anumite parti implicate.

Contactat de Ziare.com, George Cosac a explicat modul in care s-a facut vanzarea drepturilor de televizare catre Dolce Sport.

"Drepturile le-am vandut acum trei ani prin Federatia Internationala de Tenis, care le-a cedat unei societati din Qatar, daca nu ma insel. Interesul este sa obtinem cat mai multi bani. Dolce Sport a transmis Mondialul de handbal, transmite Campionatul European de Fotbal si Liga Campionilor, chiar nu vad unde este problema. Desigur, noi ne dorim ca evenimentul sa fie cat mai vizibil, dar drepturile nu au fost vandute de noi", a explicat Cosac pentru Ziare.com.

Intrebat daca are cunostinta de existenta inregistrarii despre care Marius Vecerdea a vorbit, Cosac nu a negat, dar i-a cerut sa o faca publica.

"Eu pot sa spun orice, dar asta nu conteaza pentru ca drepturile au fost vandute prin licitatie de Federatia Internationala. Chiar nu are importanta. Credeti ca o companie sta dupa asa ceva? Domnul Vecerdea se lauda peste tot ca are o inregistrare de 11 ore. Sa faca publica acea inregistrare atunci! Sustinea ca am incercat sa-l mituiesc. Cand va face publica inregistrarea, se va vedea clar ca nu am incercat niciodata asta. Visul lui este sa devina presedintele Federatiei! Daca arunci cu apa pe el, te electrocutezi la cate aparate are. E singurul om din sport care apeleaza la astfel de practici", a mentionat Cosac.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#televizare Romania Cehia, #televizare Fed Cup, #drepturi televizare Fed Cup , #Fed Cup