Dezvaluiri din vestiarul echipei de Fed Cup: Acesta a fost secretul Interviu

Luni, 09 Februarie 2015, ora 16:11
8577 citiri
Dezvaluiri din vestiarul echipei de Fed Cup: Acesta a fost secretul Interviu
Foto: fedcup.com

Romania va lupta pentru calificarea in Grupa Mondiala I a Fed Cup dupa o pauza de 16 ani, la capatul a doua zile de foc, in care am invins Spania cu scorul 3-2.

Pentru a afla cum s-a obtinut acest succes, Ziare.com a stat de vorba cu Adrian Cruciat, unul dintre antrenorii Irinei Begu, cea care a fost eroina Romaniei.

Acesta ne-a dezvaluit modul in care s-a schimbat Irina dupa prima zi, in care a fost invinsa de Garbine Muguruza.

Totodata, Cruciat a vorbit si despre "secretul" Romaniei, spiritul de echipa foarte dezvoltat.

Romania, victorie formidabila in Fed Cup cu Spania

Iata interviul acordat Ziare.com de Adrian Cruciat:

Ce s-a schimbat la Irina dupa prima zi, cand a iesit cu ochii in lacrimi, iar apoi a devenit eroina noastra?

Eu si colegul meu, Apostu Efremov, am vorbit foarte mult cu ea dupa prima zi. Am concluzionat ca nu avem prea multe sa-i reprosam. Ea a jucat bine, dar Muguruza a fost fantastica, a avut un nivel foarte ridicat si nu stiu cine ar fi putut s-o opreasca. La cum a jucat, le putea batea si pe Sharapova si Serena Williams.

Discutiile individuale au facut diferenta?

Irina era foarte dezamagita, dar noi eram convinsi ca daca reusim sa-i ridicam moralul isi putea reveni, deoarece Soler Espinosa nu era o jucatoare de acelasi nivel cu Muguruza, iar la dublu a fost un meci pe muchie de cutit.

Cum a gasit energia sa mai joace si meciul de dublu?

Irina se antreneaza 6-7 ore pe zi. Ele au un nivel de munca superior la antrenamente fata de meciurile oficiale. Practic, ar putea evolua meciuri de mai lunga durata daca ar fi nevoie. In plus, publicul le-a dat energie, iar noi de pe margine am incercat sa le mentinem adrenalina la un nivel ridicat.

Cum a fost atmosfera in vestiar, intre fete?

Atmosfera a fost excelenta pe tot parcursul acestor zile. De altfel, acesta a fost si secretul nostru. Echipa, spiritul de echipa al fetelor. Aici s-a facut diferenta. M-am simtit excelent alaturi de lotul Romaniei.

Cat de important este acest rezultat pentru Romania?

Este foarte important deoarece interesul a fost foarte mare. Este o poveste frumoasa, Irina a plans dupa prima zi, iar apoi a devenit eroina. Copiii vor fi atrasi de acest sport, interesul creste. Aceasta echipa sunt convins ca poate face o figura frumoasa in Grupa Mondiala I.

Urmeaza tragerea la sorti. Ce asteptari trebuie sa avem?

Personal, eu imi doresc doar sa nu jucam in deplasare cu Canada sau Australia, intrucat fetele noastre incep sezonul pe zgura in scurt timp. In rest, echipa noastra poate bate pe oricine. Este bine, totusi, ca am evitat SUA.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Romania Spania Fed Cup, #Romania victorie Spania Fed Cup, #Irina Begu FedCup , #Fed Cup