Florin Segarceanu explica de ce a ales-o pe Mihaela Buzarnescu in detrimentul Irinei Begu

Vineri, 19 Aprilie 2019, ora 17:12
7525 citiri
Florin Segarceanu explica de ce a ales-o pe Mihaela Buzarnescu in detrimentul Irinei Begu
Foto: Hepta.ro

Capitanul-nejucator al echipei feminine de tenis a Romaniei, Florin Segarceanu, a admis ca a avut o decizie grea de luat in stabilirea rachetei a doua pentru partidele de simplu, dar a mizat pe Mihaela Buzarnescu datorita formei din ultimele saptamani si din antrenamentele de la Rouen.

Mihaela Buzarnescu (30 WTA) o va intalni pe Caroline Garcia (21 WTA), in premiera, in a doua partida de simplu programata sambata in semifinala Fed Cup, Romania - Franta, de la Kindarena. In meciul cu Cehia, Buzarnescu a pierdut ambele partide, disputate cu Karolina Pliskova respectiv Katerina Siniakova, iar Irina Begu si chiar Monica Niculescu erau optiuni de asemenea viabile.

"Aveam doua optiuni, nu a fost o decizie usoara, dar in prima zi vom incepe cu Mihaela si apoi totul este posibil, in functie de scor, de ceea ce se intampla. Mihaela a avut o perioada buna in ultimele doua saptamani, a aratat o forma buna in antrenamente, arata pregatita si am decis sa mergem pe mana ei", a declarat Florin Segarceanu dupa tragerea la sorti de vineri.

Segarceanu s-a declarat un pic surprins de alegerea Kristinei Mladenovic in locul lui Alize Cornet pentru a doua jucatoare de simplu a Frantei: "Putin (surprins), as spune ca da. Dar, explicatia am auzit-o din partea capitanului francez, ca, probabil din punct de vedere al stilului de joc, Mladenovic este singura care poate sa-i puna, intr-o zi buna, probleme Simonei si probabil din acest motiv. Mladenovic are un stil agresiv de joc si in cazul in care are o zi buna, cu ajutorul spectatorilor, s-ar s-ar putea sa reuseasca acest lucru. Personal nu cred si nu vreau sa cred. Are un stil de joc cu serviciu puternic si lovituri decisive".

Intre 1.000 si 2.000 de romani sunt asteptati sa ia cu asalt Palatul Sporturilor Kindarena pentru a incuraja si a sustine echipa Romaniei in tentativa ei de a se califica pentru prima oara in finala Fed Cup.

"Am auzit de 1.000, 1.500, acum de 2.000 de fani, oricum inseamna foarte mult. Ne bucuram, pentru ca avem nevoie de o asemenea sustinere, deoarece ne asteptam din partea publicului francez sa-si sustina foarte bine echipa. Sunt foarte galagiosi si atunci o sa avem si noi de partea noastra un avantaj", a subliniat Segarceanu.

Romania si Franta se vor infrunta pe 20 si 21 aprilie, la Rouen, in Kindarena, pe zgura, in semifinalele Fed Cup. Echipa Frantei este compusa din Alize Cornet, Caroline Garcia, Pauline Parmentier, Kristina Mladenovic si Fiona Ferro, iar selectionata Romaniei este alcatuita din Simona Halep, Mihaela Buzarnescu, Irina Begu, Monica Niculescu si Raluca Olaru.

In sferturile Grupei Mondiale a Fed Cup, Romania a invins echipa Cehiei, detinatoarea trofeului, cu 3-2, prin punctele obtinute de Simona Halep, victorioasa in ambele partide de simplu, si de perechea Irina Begu/Monica Niculescu, in timp ce Franta a dispus cu 3-1 de Belgia.

Romania infrunta Franta pentru a doua oara in Fed Cup. Primul meci s-a disputat in 1976, cand romancele Virginia Ruzici si Florenta Mihai s-au impus cu 3-0 in finala turneului de consolare al competitiei gazduite de Philadelphia (SUA) .

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Florin Segarceanu Fed Cup, #Florin Segarceanu Begu Buzarnescu, #Franta Romania Fed Cup , #Fed Cup