Romania, out la Fed Cup 2011!

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 10:08
1419 citiri
Romania, out la Fed Cup 2011!

Desi a castigat cel de-al doilea sau joc din cadrul Fed Cup - Grupa D din esalonul doi mondial (Gr. I Euro-africana), 2-1 cu modesta Letonia, echipa feminina a Romaniei si-a luat adio de la eventuala clasare pe primul loc, adica a ratat barajul de promovare.

In disputa cu tenismenele letone, romancele s-au impus la simplu prin Monica Niculescu si Alexandra Dulgheru, care au invins niste jucatoare foarte slab cotate (Irina Kuzmina - sub locul 1000 WTA si Liga Dekmeijere - 613 WTA), dar au capotat la dublu, Dulgheru facand pereche cu junioara Cristina Dinu.

Rezultatele cu Letonia:

Monica Niculescu - I. Kuzmina 6-4, 6-2

Alexandra Dulgheru - L. Dekmeijere 6-2, 6-1

Dulgheru/Dinu - Kuzmina/Dekmeijere 4-6, 6-0, 5-7

Rezultatele de pana acum inregistrate in Grupa D:

Romania - Olanda 0-3

Romania - Letonia 2-1

Olanda - Ungaria 3-0

Ungaria - Letonia 3-0

Au mai ramas de jucat Romania - Ungaria si Olanda - Letonia.

Indiferent de ce se va intampla in ultimile doua jocuri ale grupei, Romania a iesit deja din cartile calificarii, la barajul pentru promovarea in Grupa II mondiala Olanda avand pasaportul ca si semnat (merge mai departe doar prima clasata din serie)

Inainte de a pleca spre Israel, gazda competitiei, Monica Niculescu era mai mult decat optimista in ce priveste sansa Romaniei de a face pasul intr-o grupa superioara a Fed Cup ( varianta feminina a Cupei Davis ): "Avem o echipa foarte puternica. Daca ne uitam la linia de clasament a jucatoarelor e clar ca trebuie sa reusim. Trebuie sa fim o adevarata echipa si, de ce nu, sa intrecem chiar si performantele baietilor de la Cupa Davis". Din nefericire, realitatea din teren a batut vorbele frumoase.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Romania eliminata Fed Cup, #Romania Letonia Fed Cup, #Fed Cup 2011 , #Fed Cup