Andy Murray: "Nu mă bag să-i dau sfaturi Emmei Răducanu! E incredibil de enervant!"

Marti, 21 Septembrie 2021, ora 10:54
2781 citiri
Andy Murray: "Nu mă bag să-i dau sfaturi Emmei Răducanu! E incredibil de enervant!"

Cel mai bun tenismen britanic din ultimii ani Andy Murray a declarat că nu se va înghesui să-i dea sfaturi jucătoarei Emma Răducanu, recent câştigătoare a US Open, la 18 ani, aşa cum fac alţii, dar a precizat că este întotdeauna gata să o sprijine dacă sportiva îi va cere acest lucru, scrie News.ro.

"Nu mi-a plăcut niciodată când toţi foştii jucători britanici de tenis s-au înghesuit după fiecare victorie şi înfrângere să spună ceea ce ar trebui să faci, ceea ce nu ar trebui să faci. Mulţi dintre ei dau sfaturi şi atunci când nu le-ai cerut. Mi s-a părut incredibil de iritant şi mi se pare şi astăzi. Nu vreau să fiu acea persoană. Ceea ce Emma a realizat este incredibil şi sper să continue să facă alte lucruri uimitoare în acest sport şi, dacă ea sau familia ei va dori vreodată să vorbească, evident evident că voi fi mereu dispus să răspund. Dar nu vreau să fiu tipul de persoană care după fiecare victorie sau înfrângere să mă bag şi să-mi ofere părerea despre ceea ce ar trebui sau nu ar trebui să facă diferit, pentru că nu este de ajutor", a declarat Murray, potrivit BBC.

Victoria Emmei Raducanu la New York a reprezentat primul titlu de Grand Slam câştigat de o britanică după 44 de ani, de la victoria înregistrată la Wimbledon de Virginia Wade, în 1977.

Triumful lui Murray la US Open, în 2012, a încheiat o perioadă de 76 de ani fără un câştigător britanic al unui titlu de grand slam la simplu masculin, după victoriie lui Fred Perry la Wimbledon şi US Open, în 1936.

Scoţianul insistă însă că Marea Britanie nu îşi poate permite din nou asteptari atat de lungi: "Pentru o ţară care găzduieşte cel mai mare turneu de tenis din lume şi căreia cu siguranţă nu îi lipsesc banii, acest lucru nu este suficient de bun. Acum ar trebui să fie o oportunitate de a încerca să ne asigurăm că nu urmează din nou o aşteptare uriaşă".

Citeste si:
Imagini de senzație de la Cluj-Napoca. Emma Răducanu a antrenat-o pe adversara Simonei Halep VIDEO
Imagini de senzație de la Cluj-Napoca. Emma Răducanu a antrenat-o pe adversara Simonei Halep VIDEO
Prima rundă a turneului de tenis Transylvania Open (WTA 250), care e dotat cu premii totale de 235.238 de dolari şi va fi găzduit de BT Arena din Cluj-Napoca săptămâna viitoare, oferă două...
Simona Halep contra Emma Răducanu la Cluj. În ce fază a turneului se pot întâlni cele două tenismene
Simona Halep contra Emma Răducanu la Cluj. În ce fază a turneului se pot întâlni cele două tenismene
Simona Halep, locul 19 WTA şi favorită principală, o va întâlni pe Gabriela Ruse, numărul 83 mondial, în primul tur la turneul Transylvania Open, de la Cluj-Napoca, conform tragerii la...
Sursa: Ziare.com