Ce spune Irina Begu dupa ce Romania a fost invinsa de Belgia in Fed Cup

Duminica, 12 Februarie 2017, ora 18:24
4395 citiri
Ce spune Irina Begu dupa ce Romania a fost invinsa de Belgia in Fed Cup
Foto: hepta.ro

Jucatoarea de tenis Irina Begu a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca este dezamagita de infrangerea suferita in fata Elisei Mertens si regreta faptul ca nu i-a putut oferi inca o sansa echipei Romaniei sa intoarca scorul de 2-0 pentru Belgia inregistrat la finalul primei zile a intalnirii de Fed Cup.

"In primul set am jucat foarte bine, de fapt, si in al doilea am condus, dar apoi ceva s-a schimbat in jocul meu, am devenit pasiva. Simteam ca dau in mingi, dar ele se intorceau mereu inapoi. Mi-am dorit enorm sa ajut echipa, am luptat pana la ultima minge. Sunt dezamagita, imi pare rau ca nu am putut sa mai dau o sansa echipei. Cred totusi ca a fost un meci bun. Imi pare rau ca am pierdut, chiar imi doream aceasta victorie", a spus ea.

Numarul 29 mondial a mentionat ca nu ii ramane decat sa ia lucrurile pozitive din acest meci: "Nu am simtit presiune deloc, mi-am facut treaba cat de bine am putut. La 0-2 pentru Belgia eu nu aveam decat de castigat. In setul doi ea a pus mai multe mingi in teren. Am facut un pas in spate si cred ca am lasat-o pe ea sa fie putin mai agresiva. Mi-as fi dorit sa intorc meciul, sa castig cu 7-6 in decisiv, dar nu m-a ajutat serviciul. Recunosc, am avut multe sanse de break, dar important este sa le si fructifici. Nu mai este nimic de facut in momentul de fata, pot doar sa iau lucrurile pozitive din acest meci. Eu in continuare vad Romania in fazele superioare ale Fed Cup. In ultimul timp cred ca am avut si putin ghinion, si cu Cehia, si cu Germania, dar noi suntem increzatoare si dorim sa ramanem in aceasta grupa", a adaugat jucatoarea romana.

Irina Begu a explicat ca decizia de a fi inlocuita cu Monica Niculescu in primul meci al zilei de sambata a fost luata in cadrul echipei: "Asa am decis in cadrul echipei, am calculat cum e mai bine sa jucam in prima zi. Am decis sa joace Monica pentru ca ea mai jucase de doua ori cu Flipkens si castigase. Acum, daca ne uitam in spate, poate parea o decizie proasta, dar ce putem sa mai facem?", a mentionat Begu.

Ea s-a aratat entuziasmata de colaborarea cu Ilie Nastase, aflat la debutul sau in postura de capitan nejucator al echipei de Fed Cup a Romaniei: "Domnul Nastase a fost incredibil. Pentru mine a fost o experienta extraordinara, sper sa mai am ocazia sa il am pe banca. Am doar cuvinte de lauda la adresa dansului, m-a incurajat indiferent de scor sau de situatie. Jos palaria in fata dansului, sper sa il mai avem pe banca", a precizat Begu.

Echipa feminina de tenis a Romaniei a fost invinsa de Belgia, scor 3-1, si va juca un baraj pentru mentinerea in Grupa Mondiala II a Fed Cup, dupa ce Elise Mertens a castigat cu 3-6, 7-5, 7-5 in fata Irinei Begu, duminica, la Sala Polivalenta din Bucuresti.

Sambata, in primele doua meciuri, Kirsten Flipkens a invins-o pe Monica Niculescu in doua seturi, cu 6-3, 6-4, iar Yanina Wickmayer a trecut in trei seturi de Sorana Cirstea, cu 7-6 (4), 5-7, 7-5.

Belgia va juca baraj pentru promovarea in Grupa Mondiala a Fed Cup, iar Romania va juca unul de mentinere in Grupa Mondiala II, pe 22-23 aprilie.

Romania si Belgia s-au mai infruntat de trei ori pana acum in Cupa Federatiei, Belgia invingand de fiecare data: in 1975 a fost 2-0, la Aix-en-Provence (Franta), in sferturile Grupei Mondiale, iar in 1995, Belgia s-a impus cu 2-1 si apoi cu 3-0, in decurs de trei zile, la Murcia, in Grupa I valorica a zonei Europa-Africa a competitiei.

Meciul cu Belgia a consemnat debutul lui Ilie Nastase in postura de capitan nejucator al echipei Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Irina Begu declaratii eliminare Fed Cup, #Romania Belgia declaratii Irina Begu, #Irina Begu despre esec meci Mertens , #stiri tenis