Dupa succesul din America, Petre Marmureanu isi lanseaza cartea autobiografica si in Romania

Luni, 23 Mai 2016, ora 10:04
4994 citiri
Dupa succesul din America, Petre Marmureanu isi lanseaza cartea autobiografica si in Romania
Foto: Arhiva personala Petre Marmureanu

Fostul mare tenismen roman Petre Marmureanu (foto centru), coleg de generatie cu Ilie Nastase si Ion Tiriac, isi va lansa si in tara noastra cartea autobiografica "Mai mult decat un vis - Din Romania comunista la Casa Alba".

Lansarea este programata la Salonul de Carte "Bookfest", in data de 5 iunie (intre orele 12 si 15), la Romexpo Bucuresti (Pavilioanele C si D), a dezvaluit fostul mare jucator pentru Ziare.com.

Cartea a fost lansata initial in SUA, unde s-a bucurat de un real succes, Petre Marmureanu fiind invitat de mai multe posturi TV pentru a-si prezenta povestea de viata spectaculoasa.

In aceasta carte, Petre Marmureanu povesteste in amanunt cum a fost obligat sa ajunga curier pentru Securitate, calatorind astfel cu pachete ce contineau documente strict secrete pe care le ascundea in husa rachetei de tenis si pe care trebuia sa le "livreze" ambasadelor Romaniei.

De asemenea, Petre Marmureanu relateaza pe larg si modul in care a fugit din Romania avand ca destinatie SUA, unde pentru mult timp a trait sub protectia FBI, temandu-se pentru propria viata.

Fostul mare jucator nu a uitat nici de episoadele din cariera de jucator, astfel ca in carte sunt redate mai multe amintiri spumoase din perioada in care era coleg cu Ion Tiriac si Ilie Nastase.

Varianta in limba engleza a cartii poate fi procurata de pe Amazon.com.

Despre Petre Marmureanu:

A facut parte, alaturi de Ilie Nastase si Ion Tiriac, din echipa de Cupa Davis a Romaniei care a disputat trei finale;

S-a stabilit in SUA in 1975, unde a pregatit, in loturile nationale, sportivi precum Chris Evert, Martina Navratilova, John si Patrick McEnroe, Vitas Gerulaitis si Peter Flemming;

In SUA, Marmureanu a scris cartea "Beyond My Dreams - From Communist Romania To The Oval Office" in care si-a prezentat povestea de viata. De asemenea, a fost invitat la numeroase evenimente din SUA pentru a le vorbi americanilor despre cariera sa si despre trecerea de la Romania comunista la viata din tara care l-a adoptat.

C.S.

#carte Petre Marmureanu, #carte autobiografica Petre Marmureanu , #stiri tenis